Sprintstafetten på Ekebergsletta dukket opp på løpskartet i fjor høst på samme tid.  Da deltok 15 lag hvorav nesten alle på elitenivå.  Årets utgave ble en god blanding av mosjonister og unge eliteutøvere pluss noen litt eldre eliteutøvere. 35 lag betød over en dobling. 


Dueller
Det ble mange dueller og med unntak av et lag var det mange å kjempe mot for alle. Stafetten er ypperlig for å utfordre venner og konkurrenter.  Både for publikum og deltakere kan en se en god del av løypa og heie på løperne.

Ny løyperekord
Ny løyeprekord er nå på 17:08 og innehas av Jørgen Frost Bø og Johannes Alnæs.
Klasserekordene for Menn Senior og Kvinner Senior overlevde med få sekunders marginal, henholdsvis med 2 og 7 sekunder

Gode forhold
Både i fjor og i år var det gode løpsforhold med meget tørre løyper. Litt kjøligere i år og ikke solskinn  bra for løping.

Sprintstafett med potensial til å bli stor
Slik er konseptet:
2 utøvere på hvert lag veksler om å løpe en runde på 1km. Tilsammen 6 km.
Dette er et konsept som kan passe mange. I motsetning til stafetter med mange utøvere på hvert lag så er en stafett med bare 2 utøvere på hvert lag lett å "få til". 

Sist søndag i oktober er også et gunstig tidspunkt da sesongen er over for de fleste eliteutøvere.  De store mosjonsløpene er også så godt som over. Flere av deltakerne hadde Hytteplanmila i beina uten at det gjorde altofr mye, dette er løping med høy sosial faktor.
Det er greit med parkering og løypa har ogå muligheter for å ta unna mange lag.

Løpende fotografer
med unntak av Stian Johnsen så er bildene tatt av Silja S. Amundsen og Heming Leira som slang seg bak kameraet i sine pauser mellom etappene. 

 


 Anna Bruce for Treningscamp valgte å kle seg godt. 

                                                     
 
                                     Sagt av noen av mosjonistene etter løpet:
 
 
 • Gøy og vondt. Jeg har inntatt horisontal stilling og kommer å bli her ut kvelden. Spennende å se hvordan formen kommer til å være i morgen..  
   
 • Vondt, vondt og veldig morro! Fine folk som var med:)
   
 • Ja, vi skulle vært flere mosjonister! I fjor var Heming og jeg de eneste, så om veksten fortsetter i samme takt ser det bra ut for neste år!      
         
 • Fin treningsøkt! Kanskje jeg tar meg bryet med å ta av overtekkbuksa neste år ;-
   
 • Grusomt under veis og veldig moro etterpå! Målet neste år blir å rykke opp et plasseringsark he he!  Sprintstafetten 2010 på kondis.no
 
                                                                                                     RESULTATER
 
                                                                                                   med etappetider


 Startfelt for Kvinner og Åpen klasse


Ull/Kisa-drakten matchet høstfargene på startstreken for gutta.


Starten har gått for 35 lag på Ekebergsletta.


Johannes Alnes kommer først til veksling for Oppelaget (Team AKM) som han løp sammen med Jørgen Frost Bø. Det ble en tøff duell med Team Sørlandet. Etappetidene lagene imellom varierte med bare noen få sekunder. Det var på andreeetappen hvor avgjørelsen falt. Da var Oppelaget 9 sekunder raskere. De 10 sekundene (1 sekund fra førsteetappen) klarte aldri Team Sørlandet å utlikne.


 Team Sørlandet. Erik Udø Pedersen veklser med Håkon Mushom. 

 De løp i hver sin klasse Tjalves Kristin Helle (Åpen Klasse) og Tyrvings Karoline Skatteboe (Kvinner Senior).

  Jentene som har satt et sterkt preg på løpssesongen 2011  fikk en skikkelig duell på Ekebergsletta.  Når deres partnere    Anne Johanne Linn (Tjalve) og Ingeborg Røe (Tyrving) også løp helt likt endte det med  tett duell hele veien og kun 1 sekund skilte i mål i  favør Tyrving i duellen  utenom klassene. Kristine Helle, født -94, er best på halvamaraton i år blant juniorjentene med 1.19.19 i Oslo Maraton. Karoline Skatteboe, født -93, liggger på andreplass med 1.21.44 også fra Oslo Maraton.  På Norgesstatistikken på halvmaraton ligger de på 6 og 10.plass. På 10km ligger de på 13 og 21.plass. På 5km på 8 og 16.plass

 


Hovedfeltet på vei inn mot 2.veksling. Først kommer lag 179 Ull/Kisa 2 som vinner Menn Senior 2 fattige sekunder foran Ull/kisa 3.  Bak følger Team Sørlandet de nestraskeste i Åpen Klasse.  Etter luken er det Kristian Monsen og Kjetil Måkestad som jager.

 


Lag 185 Ull/Kisa 3 tar andreplass i Menn Senior på 17:37. På laget løper Stian Klungland og Njord ET Wiker. 

 


Krisitan Monsen på Ull/kisas ´66 representere "gamlekara" . Det holdt til en tredjeplass i Menn Senior med 17:53 partner på laget var Halvor Marius Mangerud. 


  Nittedal/Sandvin med Mathias Benrtzen Engevik og Sigurd Blom Breivik ble nr.4 i Åpen klasse med 18:10

Ingvill og Kjetil Måkestad stilte opp med laget Gular - Team Måkestad
det holdt til en tredjeplass i Åpen klasse med 17:45

 


Anne Johanne Linn har fått pinnen av Karoline Skattebøe og jager ut fra vekslingsfeltet.


Seniorene Line Mathisen og Marianne Oppsal kan ikke gjøre noe med Røe og Skattebø i Kvinner Senior, men holder unna for de andre seniorlagene og blir best av 4 Ull/kisa i klassen


Ull/Kisa 2.lag blir nr.3 i kvinner senior med 23:03 På laget løper Oda Wennemo og Heidi Halling


Ull/Kisa 3.lag blir nr.4  med 24:04 her i vekslingssonen sammen med Christopher Haugli Sørensen.  Sofie Rostad og Andrea Furuseth tar Treningscamp-laget emd 14 sekunder til slutt.

Silje Breen og Maren Skappel løper på Ull/Kisa 4.lag som blir nr.5 med tiden 24:59 Godt sammensatt lag på Ull/kisa
 ender i den rekkefølgen de var satt opp.


Marianne Oppsal var fohindret av graviditet for å stille opp i Sprintstafetten i fjor.
Men i år var det ikke noe som kunne hindre hennes fine klyv på sletta.


 Det var mange charmerende lag på Ekebergsletta. Her har vi Sofie Rustad og Andrea Furuseth.


  Vinnerlagene i høstprakt. Fra venstre: Team Tyrving Kvinner Senior, Ull/Kisa 2.lag Menn Senior og Oppelaget (Team AKM)   Åpen Klasse.


Petter Sveen Nilsen sammen med lagkamerat Kristin Blomberg Pedersen løper inn til 8.plass med tiden 23:11 i Åpen Klasse for Treningscamp.


Moro med stafett. Synne Vesterhus har nettopp fått pinnen av Jacob Jacobsen 
Til slutt ble det  9.plass i Åpen Klasse med  23:45 for Treningscamplaget


Amir Preteni og Per Kristian Wulvik Team Treningscamp veksler.  10.plass for Treningscamplaget med tiden 23:51


  Chriostopher Haugli Sørensen blir nr.11 i Åpen Klasse sammen med Anna Bruce for Treningscamp
på tiden 24:18

 
Martha Lyngnes dannet sammen med søster Klara et SRM Team som endte på 12.plass  med tiden 24:23


Yngste deltaker Lewis Williams svever over gresset og sørger for at kombinasjonen sønn og far også var representert i Åpen Klasse. Sammen med Lorenzo  ble det 24:56 Lewis kom sterkt på slutten og hadde sin beste etappe på den siste. Sluttid ble 24:56 for Sognsvann Rundt Medsols laget.


Silja S. Amundsen og Tim Bennett representerte det ene av to sammensatte lag fra Treningscamp og  Sognsvann Rundt Medsols. Det ble seier tross en meget dykltig sliten Kondispresident som etter Hytteplanmila dagen før tok en "Line Foss" og syklet hjem til Oslo. Silja holdt unna for KK-Milas vinner Siri S. Treningscamp Johnsen.


En dyklig sliten Siri S. Treningscamp Johnsen jaget Silja men manglet 5 sekunder på å ta henne igjen. Siri forbedret tiden sin fra ifjor da hun løp på 13:57 til 12:49 i år! Det hjalp laget hennes til å forbedre løypepersen fra 26:31 til 25:41


Cecilie Lillehagen Welo har nettopp gitt pinnen til Lise Marit Kalstad. Sluttid for Treningscamplaget ble 26:26


Sognsvann Rundt Medsols laget med Marianne Nordang Pettersen og Stian Løkken i jubileums T-skjorta til SRM fra 2010 sesongen veksler og løper seg inn til 26:39

Team JL ved Lise Bakke og Jill Engstrøm var det eneste laget  som nok savnet litt konkurranse. Ennå fler mosjonslag neste år!  29:24 er tiden de slår neste år.

 


Hva gjør deltakerne mellom etappene? Kristine Helle foretrekker å lytte til god, rytmisk musikk. Her holder hun takten til  "Good Feeling" med Flo Rida.


Andre holder det i gang på sin egen måte.


Brastad, henholdsvis Ole Kristian og Inger  er flittige deltakere på mosjonsløp.  På torsdagene løpes det Ulsrudvann Rundt  på hjemtraktene på Bøler, men vi ser på draktene at her har det vært løpt på Bornholm også. Motbakkeløp i Maridalsalpene har også vært på programmet i år. 14.plass ble det i Åpen Klasse for Sognsvann Rundt Medsols-laget.


 Silja S. Amundsen , en av fotgrafene i denne bildeserien, har et godt tak på Tim Bennett etter gjennomført Sprintstafett.


Jacob Jacobsen og Synne Vesterhus, Treningscamp smilte både før, under og etter Sprintstafetten.

                                                                                   STORT BILDE
                                                                             Foto: Stian Johnsen
I fjor var det ett mosjonslag, PIFSRM de to i midten med pinnen,  med i Sprintstafetten, det ville Siri og Heming gjøre noe med å bød inn sine medløpere fra Treningscamp og Sognsvann Rundt Medsols til dyst. Dermed økte antall mosjonslag med 15. Sprintstafetten ga mersmak og  vi tror flere lag fra TC og SRM og andre mosjonistlag blir med neste år.