Fjorårets vinnere på mila i Halden Bruløp forsvarte sine seire og vant også årets utgave på lørdag. Den finske eliteløperen i orientering Mats Haldin, som er bostatt i Halden og løper for Halden Skiklubb hadde løpt NM i nattorientering fredags kveld, men lot ikke det være noe hinder for å stille opp også i Halden Bruløp dagen etter. Selv om han følte seg litt tung i beina, holdt det til seier og en vinnertid på 32:33. I fjor vant Haldin på 32:01, riktignok i en litt annen utgave av løpet og uten konkurranse i beina fra kvelden i forveien.

Superveteran Jorunn Rekkedal er omtrent fast inventar i Halden Bruløp og stilte også opp i år. De gangene hun har løpt i Halden Bruløp har hun også vunnet, og seiersrekken ble ikke brutt i år heller. Vant gjorde hun på 36:42.

Totalt var det 240 løpere (hvorav 114 på barneløpet) som stilte til start i årets utgave av Halden Bruløp. Dette var ny deltagerrekord etter at Bruløpet overtok for Haldenmila i 2004. Det var lettskyet/sol og rundt ti grader i Halden, men en del vind gjorde at forholdene ikke var helt ideelle.

Komplette resultater

Hjemmesiden til arrangørklubben Halden IL.

Reportasje i Halden Arbeiderblad.

Årets vinnere av Halden Bruløp, 10 km. Mats Haldin og Jorunn Rekkedal. (Foto: Bjørn Johannessen)

15:20 på 5 km

Løypa i Halden Bruløp var ny av året, og istedenfor en runde på 10 km ble det i år løpt to runder på 5 km. Nyinnført var også en 5 km konkurranse, der en runde i traseen ble løpt, og har var det Alem Adhanom (opprinnelig fra Eritrea) som hadde full kontroll og vant på 15:20. Adhanom sitter på asylmottak og venter på oppholdstillatelse i Norge, men har allerede rukket å gjøre seg bemerket i det norske løpsmiljøet. I påska vant han halvmaraton i Drammen Påskemaraton på ny løyperekord 1.12.38. I oktober i fjor løp han Frankfurt Marathon på 2.16.41, og det faktum at han i Frankfurt passerte 5 km på 15.19 skulle tyde på at han har mer inne enn det han viste i Halden. Men seier holdt det likevel til for den blide karen fra Eritrea.

Alem Adhanom vant kontrollert den 5 km lange løpya i Halden Bruløp. (Foto: Bjørn Johannessen)

Ny deltagerrekord

Det ble i år ny deltaggerrekord i Halden Bruløp med totalt 240 som fullførte. 114 løp barneløpet, mens 126 løp 10, 5 eller 1 km.

Starten har gått for 10, 5 og 1 km i Halden Bruløp. (Foto: Trond Bukholm)

Barneløpet

Barneløpet i Halden Bruløp var populært og fikk inne i Busterudparken med distanser på 300 og 600 meter. (Foto: Bjørn Johannessen)

Bilder fra 10 km

Henrik Hansson fra Strömstad i fint driv mot mål og en 2. plass på 10 km. (Foto: Tove Sølvberg)

Cato Haraldsen mot mål på 40:17. (Foto: Bjørn Johannessen)

Svein Arne Sølvberg blir intervjuet av speaker Øystein Johansen. (Foto: Tove Sølvberg)

Svaksynte Berit R. Øie, Team RP fullførte mila i fin stil sammen med sin ledsager. Her har hun også tatt igjen ektemann Odd-Erik. (Foto: Bjørn Johannessen)

Eirik Rø i siste spurt mot mål. (Foto: Bjørn Johannessen)

Bilder fra 5 km

15-åringen Ole-Petter Fjeld, Oseberg Skilag løp 5 km på 16:38. (Foto: Tove Sølvberg)

Gøril Fristad var beste kvinne på 5 km med 20:40. (Foto: Tove Sølvberg)