Med tiden 2.59.26 i det 130 km lange landeveisrittet Landegrensen vant Team Atea Pro Aktiv 1 minutt og 13 sekunder foran Team Sepura (Østfold Express Road Train). Dermed måtte Østfold-laget se seg slått på hjemmebane av samme lag som snøt dem for seieren i Enebakk Rundt for tre uker siden, og den ønskede revansjen på hjemmebane ble det dermed ikke noe av for fjorårsvinner Team Sepura. På 3. plass i lagkonkurransen fulgte Team Rye XP på 3.08.25. 

Bildet til høyre (trykk på bildet for stor størrelse): Starten for Landegrensen finner sted midt på den gamloe Svinseundsbrua, hvor grensa mellom Norge og Sverige går. (Foto: Bjørn Johannessen)

I den individuelle konkurransen for enkeltryttere var det Rune Ranvik, Team Gåping som vant på 3.36.40. Han hadde rykket seg løs fra hovedfeltet og vant med 58 sekunder på forfølgerne. Unn Merete Jæger, Halden SK ble best blant kvinnene med 3.59.09, halvminuttet foran Tina Buckholm, også fra Halden. 

Landegrensen er Grenserittets landeveisritt. Rittet har start på landegrensen midt på den gamle Svinseundsbrua. Etter en runde på svensk side går løypa over på norsk side, gjennom Halden sentrum og med målgang ved høyskolen på Remmen like i utkanten av Halden sentrum. 

Komplette resultater

Artikkel i Halden Arbeiderblad

Artikkel på arrangørens hjemmeside
Arrangementets hjemmeside


Klare til start midt på den gamle Svinesundsbrua som markerer grensen mellom Norge og Sverige. (Alle foto: Bjørn Johannessen)


Team Atea vant lagkonkurransen i Landegrensen. Her på vei gjennom Halden sentrum, med Fredriksten Festning i bakgrunnen. 


Rune Ranvik, Team Gåping ble best på fellesstarten for de individuelle syklistene. 


Idyllisk utover Iddefjorden i morgentimene før starten på historiens andre utgave av Landegrensen. 


Team Rye XP var første lag som la i vei på sine 13 mil lørdag morgen kl. 08:00. Deretter fulgte de øvrige lagene i intervaller på 3-5 minutter. Rye endte for øvrig på 3. plass i lagkonkurransen. 


Team Atea Pro Aktiv gjør seg klare til start. 


Fjorårsvinnere i Landegrensen, Team Sepura, måtte i år nøye seg med 2. plass bak Team Atea. 








































Baktroppen...













Etter at alle lag i lagkonkurransen hadde lagt i vei var det kl 9.30 klart for seedet puljestart for de individuelle rytterne. Her gjøre beste pulje seg klare til start.