Daabayaa Badhaso løp den 9890 m lange terrengløypa på 30.10 og slo nestemann, etiopiske Dame Tasama, med 14 sekunder. Tasama løp i sommer 5000 m på sterke 13.28,19. Også mannen på tredjeplass, Jeroen D'Hoedt fra Belgia, er en meget lovende løper. I EM terrengløp for et år siden vant han juniorklassen etter å ha beseira bl.a. Sondre Nordstad Moen. Fjerdemann, Atelaw Bekele, er også en sterk terrengløper med bronse fra U23-klassen i EM i fjor.

"Dette var et sensasjonelt løp og et gjennombrudd for Dabaya!" er karakteristikken Skjalg IL gir sin egen løper på sin heimeside.

Med en slik opptakt blir det ikke noe mindre spennende å følge Daabayaa og de andre norske løperne i EM. Dessverre er det norske juniorlaget svekka ved at Henrik Ingebrigtsen ikke stiller. Han har pådratt seg et tretthetsbrudd i foten og må i stedet bruke de nærmeste ukene til å la det gro.