Titina Bakken, Romerike Ultraløperklubb, som ble medlem i 100-klubben på rekordtid og til nå har løpt 175 maratonløp, og Svein Rune Johannesen fra Kondis-Ålesund deltar i disse dager i italienske Lake Orta Marathon, som omfatter ti maratonløp over ti dager. Løpet, eller rettere sagt løpene, som går langs den nord-italienske innsjøen Orta, startet lørdag 6. august mens siste løp går mandag til uken. 

Begge de norske har så langt fullført de fem første løpene og fra Facebook-siden til Svein Rune Johannesen leser vi følgende:

Da er 211 km tilbakelagt og dermed 5 av 10 maraton på 10 dager. Også i dag gikk løpet greit uten problemer av betydning. Holdt samme fart hele løpet, det vil si ca 6:30/km og begge halvmaratonpasseringene var innen samme minutt , 2 timer og 17 min x 2, som dermed ga maraton sluttiden 4 timer 34 min 20 sek.

Om jeg skal driste meg til å oppsummere halvveis, så er nok konklusjonen at dette så langt har gått over all forventning. Litt smårusk i beina, så som tånegl som har tatt kvelden og noen vannblemmer må en bare regne med når man daglig i denne varmen løper drøye 42 km. Men for all del, jeg er bare halvveis, det gjenstår fortsatt 5 maraton og 211 km løping, så mye kan fortsatt skje.

Halve den store medaljen som settes sammen av de 10 maraton medaljene er nå montert - 5 gjenstår før sirkelen er komplett. Været er som det har vært hele uka. varmt med drøye 30 grader når vi går i mål på formiddagen. 

 

Lake_Orta_Marathon_2016_norske.jpgFornøyde norske deltagere, Titina Bakken og Svein Rune Johannesen, ved idylliske Lake Orta (Foto: Paolo Gino-Club Super Marathon)

Løpet, som på italiensk heter Lago d’Orta: 10 maratone in 10 giorni, går i år for tredje gang og av de to norske deltok Titina Bakken også i fjor og fullførte alle de ti løpene. I år var det 92 startende i det første løpet med deltagere fra foruten Italia også England, Tyskland, Østerrike, Irland, Israel og India.

 

Løpets hjemmeside: Lago d’Orta: 10 maratone in 10 giorni

Kondis reportasje fra løpet i fjor: Titina Bakken løp 10 maraton på 10 dager i Italia