Tekst og foto: Jasper Buitink

Det ble en god og tøff gjennomkjøring før VM i terrengløp i Polen om tre uker for Sondre Nordstad Moen i dag.  Avstanden fram til vinneren var ikke avskrekkende med tanke på at Mark Bett har løpt 5000 m på gode 12.55.

Løpet var 12 km langt og meget kupert. Det ble løpt seks runder på 2 km. Første runden gikk unna på 5.42, og Sondre var med helt der fremme fra start. Kanskje var det en litt for hard åpning, og 19-åringen måtte slippe tetgruppa et stykke ut på andrerunden, for å justere farta litt.

- Ja, åpningen var hard, men jeg ville prøve. Heldigvis innså jeg fort at om jeg skulle komme til mål på en god tid og en god plassering, måtte jeg justere farta litt og jobbe meg inn i løpet igjen, sier Sondre.

Og det klarte han, for rundetidene ble presset litt ned på de to siste rundene, og et par løpere ble løpt inn.

- Dette var den gjennomkjøringen jeg trengte. Nå blir jeg her i Portugal i tolv dager for å trene godt, og så håper jeg å heve meg enda et lite hakk i VM om tre uker. Det må til om det skal presteres der, avslutter Sondre, tydelig på hugget.

I de samme løypene som dagens løp gikk i, vil det om åtte måneder bli arrangert EM i terrengløp.

Feltet i dagens løp var bokstavelig talt et seniorfelt. Av de løperne som slo Sondre, var alle sju født mellom 1974 og 1981. Løpet hadde samlet alle de beste portugisiske løperne da det var innlagt portugisisk mesterskap og uttak til VM.