- Vi håper at dette kan bli starten på Adventure Racing i Norge, sa Jacob Westerberg i Nordic Adventure Racing etter fjorårets Adventure Race på Hedmarksvidda

- Dette er en idrett som er stor på verdensbasis, men ikke i Norge. Like fullt er dette et land med et miljø og natur som bare skriker at «Norge er Adventure Racingens hjemmebane» . Dramatisk natur, fjell, fjord, elv. Vi har det som kreves for opplevelser av høyeste klasse og race av tøffeste natur, sa Westerberg den gangen, og han har garantert ikke endret mening på det halve året som har gått.

Nå har påmeldingen til Nordic Adventure Race 2017 åpnet.
- I år satser vi på et 24 timers multisportløp i lag på 2-4 personer, akkurat som i 2016. Traséen er satt sammen med en blanding av obligatoriske og frivillige poster, slik at nybegynner og elite alle kan oppleve Adventure Racing i samme løype, sier Westerberg. Manglende frivillige poster medfører poengtrekk, så her spiller også taktikken inn.


LHART på Inlines.jpg
Det svenske teamet L.H.A.R.T. på inline 2016 (foto: Nordic Adventure Race).

Nytt i år er at det også er en 6-timers klasse og en 12-timers klasse.
- På denne måte ønsker vi å introdusere Adventure Racing til alle som liker multisport. Liker du AIM Challenge, Challenge 40 eller Drøbak Challenge så er NAR noe for deg, sier en entusiastisk Jacob Westerberg.

I konkurransen inngår løping, sykling, kano og navigering. I 2017 inngår leie av kano i startgebyret. Det gjør terskelen til å bli med lavere. Konkurransen arrangeres i Gudbrandsdalen. Mer informasjon om start og mål blir presentert senere i vår. 


Vinnere på kayak.jpg
Merrel-gutta på padleetappen 2016 (foto: Nordic Adventure Race).
 

I 2016 hadde NAR 33 deltagere i 24 timers klassen. Deltagere kom fra Norge, Sverige, Danmark og Russland.
- Arrangementet ble en skikkelig suksess og vi regner med betydelig flere deltagere i 2017. Det er derfor en god ide med tidlig påmelding for å sikre en plass i NAR2017, avslutter Jacob Westerberg.

 Kondis 2016: Vellykket start for Nordic Adventure Race på Hedmarksvidda

Løpets hjemmeside

Påmelding
 

NAR Promo video
Tatt opp under fjorårets arrangement på Hedmarksvidda:

 

Hva er adventure racing (eng)?