Starten for Backyard Stavanger gikk lørdag kl 10. 59 løperne la ut på den kuperte runden på 6,7 km fra Dyrsnes Natursenter for første gang med mål om å rekke neste runden en time senere. Hvis ikke ble man slått ut og måtte man nøye seg med å heie på de resterende deltagerne. Første deltager i mål på 12. og siste runde som gikk med start kl 21 ble kåret som vinner. Etter 8 av de 12 rundene fikk deltakerne godkjent ultradistanse, noe 40 oppnådde denne gangen.

Løpet var det andre i Backyard-konseptet i Norge i høst etter løpet i Sandefjord for 14 dager siden. Neste Backyard-arrangement vil gå i Ås i Akershus 6. april 2019.

Video fra Backyard Norges facebookside fra starten på runde nr. 2:

Løpet i Stavanger ble preget av mye regn og vind som dermed gjorde ultraintervall-løpet til en tøff affære.

Hans Olav Ystheim Undseth, GTI  (i midten) var raskeste løper på siste runde med 31:15, fulgt av Fredrik Askeland 32:32 (til høyre) og Øystein Høines Larsen, The Beast Ocr Team. (Foto fra Backyard Norges facebookside)

Vinner med både beste totaltid og beste sisterunde for kvinner, Marjo Liikanen, Lærdal Medical AS, var også eneste kvinne som fullførte alle 12 rundene med 7:34:34 totalt og 40:48 i "12. time". (Foto fra Backyard Norges facebookside)

øystein_Hoeines_Larsen.jpgØystein Høines Larsen, The Beast Ocr Team hadde beste totaltid med 6:50:49 i sitt aller første ultraløp. (Foto fra Backyard Norges facebookside)

Forhåndsomtale: Backyard Ultra kommer nå også til Stavanger og Trondheim
Reportasje fra Sandefjord 27.10:Backyard Ultra Sandefjord sammen med 201 andre
Løpets hjemmeside
Løpets facebookside
Alle resultateropp til deg! Vi legger opp til at det skal være et sosialt arrangement med lav deltagerterske

Resultater Backyard Stavanger 10.11.2018:

7 beste kvinner (6 deltakere)
Plass Navn F.år Klubb Totaltid Diff
1. Marjo LIIKANEN [53] 1989 Laerdal Medical AS 07:34:34 -
2. Katrin OLSEN [45] 1979 Urth Adventures 06:03:39 -3 Runde(r)
3. Ellen Marie SKIPSTAD [61] 1982   04:42:48 -5 Runde(r)
4. Merete FARET [62] 1976   04:58:50 -5 Runde(r)
5. Eline ØIDVIN [50] 1976 Achilles Norway/GTI 05:17:39 -5 Runde(r)
6. Ingrid YOUNG [13] 1977   05:17:44 -5 Runde(r)
7. Ingrid Aartun BØE [4] 1976 Equinor BIL 06:02:01 -5 Runde(r)

15. Ivar KLOSTER [22] 1960 Team ryfylke 11:06:23 +4:15:34

for å løpe 1 runde, klare flere runder en naboen eller stålsetter deg for seier er opp til deg.

melde deg og en venn på stafett og løp annenhver runde! Alle 12 runder må fullføres for at løpet skal godkjennes.