Oppdatert 28.12:

ChampagneUltra er et enkelt arrangement på en dag folk flest skal på feiring senere på dagen. Dermed er det imponerende at så mange lar seg friste av 50 kilometer løping i terrenget. Det som er ekstra hyggelig er at 16 av de påmeldte er kvinner. I fjorårets løp var det bare en eneste kvinnelig deltager.

Løpets hjemmeside med info om løpet og de siste rapprtene fra løypetrasèen.

Live resultatservice løpsdagen:
http://www.webscorer.com/results?raceid=59228
Passeringstider, rundetider, resultater.

Klikk her for resultater

Det er ikke noe på resultatsiden før løpet starter 08:00 (tidligstart) 31. desember.

 


Logo.jpgNorges mest sporty årsavslutning!
Romerike50 ChampagneUltra er et lavterskel ultraløp, med - i ultrasammenheng - kort og lett løype, og er et enkelt arrangement med lav startkontingent. Dette må vel også være norges mest sporty årsavslutning!

Ultraløpet arrangeres fra Sessvollmoen Leir like ved Gardermoen, og det løpes fem runder i en permanent merket 10 kilometer terrengløype. Løypa er konstruert av Romerike Ultraløperklubb mens merking i klubbens farger er utført av Sessvollmoen Garnisjon.

Start, mål og runding er ved parkeringshallen utenfor idrettsbygget, så løperne kan om ønskelig ha "depot" i egen bil like ved runding. Det er ikke tilgang til innendørs toaletter og garderober - så det må tas høyde for dette.

ChampagneUltra ble arrangert første gang i fjor med 18 deltagere i strålende vintervær og med ca 10 cm snø i løypa. Se omtale på kondis.no med resultater, mange bilder og video:
Paul Raistrick vant foran Knut Eraker Hole i ChampagneUltra

ChampagneUltra2014_Paul-Raistrick (640x498).jpg
Paul med klesskift i fart etter 3 runder... her ligger vinneren noen sekunder bak Knut Eraker Hole
(foto: Olav Engen)

 

Medalje_ChampagneUltra.jpgChampagneUltra 2015

31.desember 09:00
Siste målgang 16:00
Max 60 påmeldinger
- ingen ventelister (18 påmeldte pr 25.11.)
- påmelding stenger 24.12. (endret til 28.12.)

Mulig med tidligstart 08:00, trenger hodelykt på første runde. Makstid er dermed 8 timer.

Løpets hjemmeside med info om løpet og påmelding

Løpets fine medalje til alle deltagere. I tillegg enkel premiering til vinnerne (menn/kvinner).

Løpet arrangeres uansett værforhold med unntak for 20 minusgrader eller kaldere. Ved svært mye snø dagene før løpet vil reservetrasé på vei bli benyttet
 
Selfsupport, dvs at løperne selv bringer med seg det de trenger av mat/drikke - men arrangøren supplerer med varm drikke ved runding/mål.
 
Manuell tidtaging og rundetider.

 
Se også "Om norrske ultraløp 2015"
med deltagerstatistikk, info om løpene,link til reportasjer mv
Ny side med 2016-løpene kommer snart- før 1. desember.ChampagneUltra2014_Andreas-Gossner (640x536).jpgAndreas Gossner kan se langt etter vinnerpremiene ved runding. Han slet med anklene etter to runder, men løp en runde til før han ga seg etter 3 runder. Det er både fordeler og ulemper med å løpe flere runder... terskelen for å bryte er lavere, men det er praktisk med tanke på næringsinntak og dersom man må gi seg med skade (foto: Bjørn Hytjanstorp).

IMG_6332 (640x427).jpgFør det ble alt for mørkt var alle løperne i mål - og desemberhimmelen ønsket alle et riktig Godt Nytt  år i 2015 (foto:Olav Engen).