Løpet ble arrangert i en rundløype på 6,7 km i tilknytning til skileiken til Kirkenes og omegn skiklubb (KOS). Konseptet er fellesstart hver time, løp så mange runder du orker, maksimalt 12 runder (som tilsvarer rett i overkant av 80 km). Det kan dermed karakteriseres som et løp litt utenom det vanlige, som passer for de aller fleste, uavhengig av om ambisjonen er 1, 2, 3 eller 12 runder. KOS arrangerte også “UNG Backyard”, barneløp for de minste i forbindelse med arrangementet.

Da startskuddet gikk på første runde, kl 12.00, stod 54 spente deltagere, med et aldersspenn fra 13 – 67 år(!) klare. Noen gjennomførte 1 runde på mesterlig vis, andre 2 eller 5 runder. Hele 25 deltakere gjennomførte 7 runder, og kunne dermed kalle seg ultraløpere!

Til slutt stod det igjen 11 personer som gjennomførte alle 12 rundene. Det kunne underveis rapporteres om særs god stemning (samt slitne løpere) i varmestua i pausene fram til neste start. Avslutningsvis ble det også delt ut premier.

De 3 raskeste i kvinneklassen både på sisterunden og sammenlagt tid var som følger: