Lett regn og rundt 15 grader burde være gode forhold for dem som løper langt, slik som EM-finalen på 10.000 m lørdag kveld i Helsinki. 26 løpere stilte tilstart, men fire brøt etter hvert.

Polat Kemboi Arikan, som representerer Tyrkia, var blant dem som hele tiden var med langt framme i tet. Det samme var italienske Daniele Meucci, og også spanske Rui Silva.

På siste runde var det Arikan som viste seg sterkest og spurtslo konkurrentene og vant på 28.22,27.

- Løpet var bra. Man kan ikke klage over rainet, for det var likt for alle. Og tiden, vel, noen ganger er tiden dårlig, andre ganger god, sa gullvinner Arikan.

Meucci kapret sølvet på 28.22,73, mens russiske Yevgeniy Rybakov tok den siste medaljen på 28.22,95.
- Det var et bra løp. Jeg hadde noe mageproblemer midtveis, men ellers ingen problemer. På slutten var jeg trøtt, men fortsatte bare å presse på. Jeg var nærme gullmedaljen, men er glad for å vinne seølvet også, forklarte Meucci etter målgang.

Resultater nederst i artikkelen

Alle Kondis-reportasjer fra EM 2012

26 løpere på start, 22 av dem kom i mål. I bakerste rekke, i midten, ser vi svenske Mohamed Mustafa har et fall allerede i starten. Bakerst til høyre Bouafif som ble beste skandinav på 14. plass. (Foto: Bjørn Johannessen)

Arikan holdt seg mye i front, og det samme var Meucci og Silva. (Foto: Bjørn Johannessen)

Mohamed Mustafa var en av to svenske deltagere, men valgte å bryte etter hvert. (Foto: Bjørn Johannessen)

Samlet 10.000 m felt. (Foto: Bjørn Johannessen)

Arikan kunne til slutt strekke armene i været som vinner. Bak kom Meucci og tok sølv, mens Rybakov sikret bronsen. Til venstre ser vi Bashir Abdi som kom på 4. plass. Nederlandske Ronald Schröder blir tatt igjen med en runde. (Foto: Bjørn Johannessen)

Adil Bouafif ble beste svenske og beste skandinav da han løp inn til 14. plass på tiden 29.07.31. (Foto: Bjørn Johannessen)