I skrivende stund er det knappe to uker igjen til det kan kjennes en umiskjennelig lukt av tigerbalsam over Prestsjøen på Rena, observeres haker med klissete sportsdrikke og deltakere med et snev av syre i låra etter å ha gitt bånn gass i sesongenes lokale høydepunkt for alle triatleter i Hedmark. Pr. 06.06 er det drøyt 70 påmeldte, men det er fortsatt plass til flere! 

Svømmeetappen gjennomføres i Prestsjøen i en bane på 750 m merket med bøyer. Deltakere på sprintdistansen svømmer én runde, mens deltakere på normaldistansen svømmer to. Ungdomsklassen som konkurrerer i supersprint svømmer 325 m.

Sykkeletappen gjennomføres nordover langs Glomma. Traséen en er relativt flat på ok asfaltdekke. Deltakere på supersprint vender ved 5 km, for sprintdistansen vendes det ved 10 km mens deltakere på normal vender etter 20km. 

Løpetraséen er en flat og forholdsvis rask løype på 5 km som veksler mellom asfalt og grus. Deltakere på sprintdistansen løper en runde, mens deltakere på normaldistansen løper to. Deltakere på supersprint løper en runde på 2,5 km rundt Prestsjøen.

PÅMELDING OG DELTAKERLISTE
Åslia Skilags nettsider
Rena Triathlon på Facebook

Reportasjer fra tidligere utgaver på kondis.no: 
2013: Marius Elvedal vant Rena Triathlon (med 114 bilder)
2014: 100 atleter startet i historiens andre Rena Triathlon
2015: Rått av Tommy Aleksandersen i Rena Triathlon (med 217 bilder)

Roger Hjelmstadstuens video fra 2014-utgaven: