Didrik_Hermansen_gratuleres_av_barna_640x478.jpg

Didrik er i mål som suveren vinner, og barna er framme og garatulerer superpappa
(foto fra Didrik's Facebookside).

Vidarløperen Didrik Hermansen var eneste norske deltager i dagens 50 kilometer på Lidingö. Men det holdt til å sette alle svenskene på plass. Han utklasset flerårig vinner Daniel Nilsson med imponerende 12 minutter - og satte en flott ny løyperekord. Det var i alt 255 løpere som fullførte ultraløpet.

Når man ser kilometertiden 3:55 tror man kanskje at dette er ei flat og lettløpt løypa. Det er det ikke. Riktignok er det ingen lange motbakker, men det er fryktelig mange av dem - og ingen taklet dette bedre enn Elverumskaren.

- Jeg har aldri visst så lite om et løp og en løype på forhånd, sier Didrik til kondis.no. Han fortsetter: - Så jeg valgte å henge på førstemann ut fra start. Det var fjorårsvinneren av 26 km som også løp og vant det i år. Vi to lå alene etter 2 km. Snakket litt med han under veis, og han kjente løypa godt så valgte å henge på han og få drahjelp første 26.

Da vinneren av "kortløypa" løp til mål fortsatte Didrik alene resten av løpet.
- Jeg lå noen minutter før løyperekorden halvveis, men det ble tungt på slutten. Jeg klarte det såvidt, sier Didrik som syntes det var tungt å løpe alene såpass lenge. - Jeg fikk ikke høre om noen av de andre bak meg, så jeg ante ikke noe om avstanden bakover.

- Løypa var delvis lettløpt, men med en hel del småbakker og liten tid til hvile. Stort sett grus og skogsstier. Et fint løp og arrangement jeg kan anbefale, sier Didrik til slutt. Undertegnede har løpt Lidingö Ultra tidligere, og akkurat som Didrik er jeg forundret over hvor få norske som finner veien til Lidingö Ultra og Lidingöloppet senere på året.

Didrik er ganske ny som ultraløper, men har rukket med å imponere med flotte resultater i både VM 100 kilometer og VM terrengultra. Det går bare fortere og fortere for naprapaten som har satset litt ekstra ved å gå ned til fire dagers arbeidsdag, og tidligere i år perset han til 2:34 på maraton til tross for dårlig oppladning. Snart venter flere ultra-VM.

Se også reportasje på Lidingösidan

Lidingö Ultra hjemmeside
Resultater

Vi sakser fra Lidingöloppets hjemmeside:

Två banrekord i årets Lidingöloppet Ultramarathon

prispall50k.jpgLidingöloppet Ultramarathon 2014 avgjordes i perfekta löparförhållanden med strålande sol och svala vindar.

Publiken fick uppleva två nya banrekord i herrklasserna
Klockan 09,00 gick startskottet för 26 respektive 50-kilometersklassen.

Segraren i herrarnas 50 km var norska löparen, Didrik Hermansen, som sprang in i mål på den imponerande tiden 3:16:07. Efter honom dröjde det strax över 12 minuter till silvermedaljören och tidigare flerfaldig segrare i Lidingöloppet Ultramarathon, Daniel Nilsson korsade mållinjen på tiden 3:28:24. Tredjeplatsen gick till Karl Rönnby som hade tiden 3:30:10.

Damklassen vanns av Karin Axelsson som sprang in i mål på tiden 3:49:28. Silvermedaljen kneps av Anna Eriksmo på tiden 3:59:14 och tredjeplatsen gick till Camilla Elofsson på tiden 4:14:49. Camilla hade aldrig tidigare sprungit längre än 37 km och deltog eftersom hon hade vunnit startplatsen av Runners Store inför loppet.