Elite Show Course er MTB-elitens oppgjør i en spektakulær løype ved Fredriksten Festning i Halden. Rittet kjøres som opptakt dagen før de samme rytterne stiller til start i Grenserittet. Og med festningsmurene som kulisser kan det selvfølgelig ikke spares på kruttet. Elitesyklistene kjemper tross alt om pengepremier, og ikke minst heder og ære...

13 syklister stilte til start i showrittet som bestod av 10 runder som totalt tok omtrent en halvtime å gjennomføre. Etter hvert skilte det seg ut en tettrio med to svensker og en danske. Nordmennene ble denne gangen hektet av relativt tidlig. Danske Benjamin Justensen knep seieren så vidt det var foran fjorårsvinner Matthias Wengelin etter en durabelig sluttspurt. Fredrik Ericsson hadde da måttet slippe noen meter etter å ha hengt med hele rittet gjennom og endre på 3. plass. 

Bildet til høyre: Fjorårsvinner Matthias Wengelin i luftig svev ved Fredriksten Festning, men måtte denne gangen se seg slått av danske Benjamin Justensen. Trykk på bildet for stor utgave. 

Alle foto: Bjørn Johannessen (om ikke annet er spesifisert)

Les alle reportasjene fra Grenserittet 2013: 
Dagen før dagen for Grenserittet
Ungdommen startet Grenserittet
Halve lengden, dobbelt moro?
Sola og 298 barn strålte på festningen
Jaktet på bedre startpulje
Eliten lagde sykkelshow
Hovdenak + Wengelin vant Grenserittet
Grenserittet i bilder

Reportasjer fra Grenserittet på kondis.no tidligere år


Danske Benjamin Justensen (midten) vant showrittet foran svenskene Matthias Wengelin (venstre) og Fredrik Ericsson (høyre). 


Justesen knep så vidt seieren foran Wengelin etter et durabelig spurtoppgjør. 


En tettrio har skilt seg ut, og det var også disse tre oppgjøret om seieren skulle stå mellom. Her er Wengelin først, tett fulgt av Justesen og Ericsson. 


I 1718 var det svenskekongen Carl XII som måtte se seg slått ved Fredriksten Festning. Denne gangen måtte det en danske til for å "overvinne" svenske Matthias Wengelin. (Foto: Kjell Vigestad)


Lars Bleckur kom på 8. plass. 


Magnus Darvell kom på 4. plass. 


Ole Hem. 


Matthias Wengelin. 


Axel Lindh. 


Fredrik Haraldseth.