Mange norske deltakere
Tett på 10.000 løpere fullførte Copenhagen Marathon. Ca. 150 norske var påmeldt, blant annet en gruppe fra Stord som hadde chartret eget fly direkte fram hjemstedet til København.

Det danske mesterskapet var lagt inn i maratonløpet. De norske hevdet seg godt blant de danske veteranene. Vera Nystad vant klasse 65-59 år med god margin.

Mikkel Kleis ble dansk mester

Dansk mester: Mikkel Kleis ble noe overraskende dansk mester på 2.22.29. Steen Walter løp for 2.17 og ledet klart, men måtte gi seg etter 28 km. (Foto: Per Inge Østmoen)

Menn:
1.Mikkel Kleis                  2:22:29 (0:00:00) AGF Atletik
2.Alan Oshea, Irland            2:22:52 (1:10:36)
3.Marc Bjørn Nielsen            2:25:50 (1:11:37)
97.Are Birkeli                  2:54:13 (1:22:10) Hadeland FIK

Løyperekord: 46-årige Colleen de Reuck fra USA vant på sterke 2.30.51 og forbedret Dorte Rasmussens over 15 år gamle rekord med 5 minutter. Hennes personlige rekord på 2.26.35 ble satt i 1996. (Foto: Per Inge Østmoen)

1.Colleen De Reuck, USA         2:30:51 (1:15:27)
2.Anne-Mette Aagaard            2:38:49 (1:18:30) Sparta
3.Anne-sofie Pade Hansen        2:44:15 (1:20:41) Sparta1
4.Lone Balling                  2:57:01 (1:24:58) Skive AM
5.Mette Bøgard                  2:59:58 (1:28:32)
....
16.Nancy Sommer                 3:10:20 (1:32:49) Varegg

John_Henry_Strupstad_F6C3862

Årsbeste for John Henry

Velberegnet løp: John Henry Strupstad passerte halvveis på 1.15.10 og brukte litt mer på andre halvpart. Sluttida ble 2.32.37, som er en forbedring av resultatet fra Dubai Marathon i januar med over 5 minutter. (Foto: Per Inge Østmoen)
Nancy_og_Alemayehu_9C0E0444

Nancy Sommer ble nr. 16

Drahjelp: Alemayehu Sitotaw slet med akillesproblemer og strekk i leggen og fant ut allerede før passering halvveis at dette ikke var dagen for en god tid. Han gikk derfor noen kilometer til Nancy Sommer nådde han igjen, og fungerte som hare for kjæresten inn til mål. Nancy løp inn til 16. plass på 3.10.20 etter passering halvmaraton på 1.32.49. - Haren var til god hjelp, sa hun etter løpet.
Vera_Nystad_9C0E1166

Ny sterk maratontid av Vera Nystad

I Hamburg for en drøy måned siden forbredret Vera Nystad den norske klasserekorden på maraton i klasse 65-69 år for damer med hele 23 minutter til 3.30.05 I søndagens løp tok Vera det roligere, men kom likevel inn på 3.35.47. Start- og mål er nå flyttet fra Diamanten og over på Amager-siden av havnen til Islands Brygge. Det nye start- og målområdet ga god plass for servicefunksjoner rundt løpet, men oppstillingsfeltet for løpet var trangt og kaotisk. Vera havnet inn blant blant de som siktet seg inn på 4.45 og fikk dermed en meget rolig start på løpet. Det tok mange kilometer før hun fikk avansert forbi rundt 5000 løpere. Hun kom også tilsynelatende helt uberørt i mål og 65-åtingen fra Søgne var mest opptatt av når det ville bli åpnet for påmelding til Bislett 24-timers den 27. november.
knut_harald_semb_Per_Inge_F6C3987

Knut Harald Semb ble nest best av de norske

Godt gjennomført: 27-åringen fra Ulefoss, som løper for Herkules i Skien, går her i mål på gode 2.36.36. Åpningen på 1.17.21 halvveis forteller at han holdt opp farten nesten hele veien. (Foto: Per Inge Østmoen)
ole_kristian_heggheim_Inge_F6C4009

Ole Kristian Heggheim best av KIF-løperne

En liten sprekk?: Kristiansand stilte med mange gode løpere i København. Best av dem ble Ole Kristian med 2.37.23. Åpningen på 1.15.28 forteller imidlertid om enda større ambisjoner for Ole Kristian. (Foto: Per Inge Østmoen)
fredrik_naalsund_Per_Inge_F6C4017

Come-back for Fredrik Naalsund

Fredrik Naalsund var Norges beste gutteløper for snart 20 år siden. Han har verdens beste tid på 800 m for 13-åringer og henviste seinere jevngamle Marius Bakken til en plass lavere på premiepallen når medaljene skulle deles ut. Skader satte imidlertid en tidlig stopper for karrieren. Han dukket så opp for noen år siden og vant maratondistansen i Fjellmaraton på en av de aller beste tidene som er oppnådd over Valdresflya. Og søndag var 32-åringen tilbake med startnummer på brystet og løp på 2.37.40. (Foto: Per Inge Østmoen)
erik_bergersen_F6C4128

Erik Bergersen løp på 2.40.12

God laginnsats: Erik Bergersen fra Kristiansand IF ble tredje KIF-løper i mål i løpet av knappe tre minutter. Det dansk mesterskapet var lagt inn i København Marathon med også lagkonkurranse. Bare arrangørklubben Sparta klarte å mønstre tre løpere som sammenlagt hadde bedre tid enn de tre KIF-løperne, som hadde en gjennomsnittstid på 2.38. På oppløpet spurter Erik forbi Spyderman, som slett ikke hadde noen superkrefter å sette inn når det røynet på denne dagen. Halvveis lå han tre minutter foran Erik, men sprakk på slutten. (Foto: Per Inge Østmoen)
maratonfeltet_Per_Inge_F6C2923

12644 var påmeldt - 9847 startet og 9141 kom i mål

Copenhagen Marathon hadde håpet på over 10.000 løpere i mål i år for ordentlig å ta steget inn blant verdens store maratonløp. Det kom nesten så mange løpere til start, men litt flere brøt underveis enn det vanligvis gjør i maratonløp. Det kan skyldes at løypa flere ganger passerer nær mål og fristelsen til å stå av kan bli stor for plagede bein. (Foto: Per Inge Østmoen)
Morten_Vestvik_Kastellet_Vidv_9C0E0678

Morten Vestvik passerer Kastellet med vollgravene

Han løp på 3.23.28 og var en av over 100 norske som deltok i årets utgave av København Marathon.
Bjarne_Skumsnes_maal_9C0E1027

Bjarne Skumsnes fra GTI-Stavanger løper i mål på gode 3.08.11

Tiden hadde holdt til en 4. plass i klasse 55-59 år i det danske veteranmesterskapet, som var lagt inn i København Marathon. Man må melde seg på spesielt til DM for veteraner og hele 59 løpere deltok i klasse 55-59 år.
Arvid_Fredriksen_Finn_Kolstad_th_9C0E1102

Flere fra Kristiansand

Store smil: Finn Kollstad (t.v.) hadde som sine tre andre lagkamerater ambisjoner om å løpe på rundt 2.40 og åpnet på 1.18.45 på første halvdelen, men skadeproblemer tvang han til å ta det med ro inn mot mål og han kom i mål på 3.00.52. Arvid Fredriksen (t.h.) hadde god grunn til å smile etter at han kom seg under tre timer med 21 sekunders margin. Finn hadde kanskje ikke like god grunn til å smile av sitt eget resultat, men som leder av friidrettsgruppa i KIF hadde han også god grunn til å smile.
Passiar_paa_bryggekanten_9C0E0193

Passiar på bryggekanten

Danske Rasmus (t.v.) og Carlos (fra Spania?) løper ikke i det vi regner som pratefart. De kom begge i mål på mellom 2.45 og 2.50, som er 4 blank per km, men det tydeligvis en god historie som Carlos forteller her etter 27 km. Kanskje han er inspirert av seilbåtene langs kaia og forteller om fisketuren. - Så stor var fisken jeg fikk her i går!
Strupstad_Nyhavn_26km_9C0E0103

John Henry Strupstad passerer Nyhavn

Løypa til København Marathon passerer mange av byens severdigheter. Av dem er havnekvarteret Nyhavn hvor sjømenn i gamle dager fikk sine tatoveringer og drakk opp hyren, en av de mest kjente.
Nyhavn_vidv4_opp_9C0E0890[1]
Nyhavn_vidv_9C0E0811
Amalienborg_slott_9C0E0275

Amalienborg Slott

Kronprins Fredrik har deltatt i København Marathon noen ganger, og for et par å siden hadde han æren av "å skyde i gang løbet". Men i år så vi ikke noe til verken han eller dronning Margrethe, som i vinterhalvåret bor på Amalienborg Slott. Kanskje hun allerede var dratt til sommerresidensen? I år var det Wilson Kipketer, verdenrekordholderen på 800 m og medlem av arrangørklubben Sparta, som skjøt løpet i gang.
morobilde_2_Per_Inge_F6C3048

Franske Montigny

Dama starta friskt opp, passerte halvveis på 2.57, men kom aldri til mål (Foto: Per Inge Østmoen)
Diamanten1_9C0E0912

Den sorte diamant

Den sorte diamant er Danmarks nye riksbibliotek. Området rundt har de siste årene vært arena for start- og mål i København Marathon. I år var start og mål flyttet over på Amagersiden av havna til Islands brygge. Her er det store arealer med mye bedre plass til service for løperne. Spesielt var området for bagasjeoppbevaring godt organisert. Dette betyr også forandringer for løypetraséen. Den første og siste kilometeren går på Amagersiden og er en helt ny del av løypa. Mye av resten av løypenettet går i samme gater som før, men løpsretningen er delvis snudd. Derfor passeres Den sorte diamant først etter drøye 25 km.
Operaen_9C0E0318

Langs kaia med Operaen i bakgrunnen

Også langs kaia forbi Amalienborg Slott i retning mot Kastellet er løpsretningen snudd. Før ble Nyhavn passert etter rundt 40 km. Nå er siste passering gjennom Nyhavn etter 29 km.
Over_broa_9C0E0973

Over Langebro i retning mot Amager og til målet på Islands Brygge

Her er det utstyn over Havnen hvor Den sorte diamant ses ved sjøen til venstre.
Trtibuner_9C0E1353

Stor stemning i målområdet

Med sending fra løpet på storskjerm og store tribuner ble det en fin atmosfære rundt målgangen.