Totalt var det i år 67 som stilte til start - mot 60 i fjor. Og dermed har Tommy Jacobsens 5 km lange mosjonsløp hatt jevnt stigende interesse siden det i 2006 ble arrangert for første gang. Runden, som er kalt "Strengenrunden", var i utgangspunktet treningsløypa til arrangør Tommy Jacobsen. Dette er også årsaken til at start og mål på dette noe uhøytidelige mosjonsløpet er rett utenfor huset til initiativtageren.

For femte år på rad var også arrangementet tilgodesett med sol og godvær. Mange gode tider ble det også oppnådd. Flere personlige rekorder, og dessuten løyperekord for mennene. Den prestasjonen var det Jørgen Amos Ruud som stod for i det han løp inn som vinner på tiden 15.35,32. Han forbedret med løyperekorden til Sverre Magnus Huse med et halvt sekund.  For sin seier fikk Ruud 500 kr i premie, i tillegg innkasserte han 1000 kr for løyperekorden. Den tidligere rekordholderen løp i år på 16.07,29 og sikret 2. plassen.

Beste kvinne ble i år Julie F. Mathisen som løp på 18.53.,02. Hun har også en seier fra tidligere år. Nummer to ble Anniken Ruud med 19.17,10.

Men løpet i Havnås ved Trøgstad er absolutt ikke bare for dem som løper fort. Unge eller gamle, løpende eller gående. Det er plass til alle i mosjonsarrangementet som blir avsluttet med grillselskap i hagen til initiativtager Tommy Jacobsen.