Russiske Irina Maracheva, som har årsbeste i Europa i år på 1.57,82, måtte nok infinne seg med et stempel som forhåndsfavoritt da EM-finalen på 800 m gikk fredag kveld.

Det var da også Maracheva som lå i tet størstedelen av løpet og passerte første runde på 57.29 og 600 m på 1.27,34. Men da oppløpet og avgjørelsen stod for tur, var det hennes landsvenninne Yelena Arzhakova som viste seg suverent sterkest. Hun distanserte sine konkurrenter og vant som hun ville på 1.58,51.
- Jeg er utrolig glad. Alt gikk som planlagt. Det eneste jeg ikke hadde planlagt var at jeg skulle vinne løpet, men jeg hadde tro på at jeg skulle klare medalje. Jeg var svært nervøs før start, sa gullvinner Arzhakova etter målgang.

Bak henne knep engelske Lynsey Sharp sølvet på 2.00,52, mens Maracheva måtte nøye seg med bronsen på 2.00,66.
- Jeg er veldig glad for medaljen min. Jeg gjorde noen feil underveis i løpet, men å det var plasseringene og ikke tiden som var viktigst i dag, sa  bronsevinner Maracheva.

Alle Kondis-reportasjer fra EM 2012

Med en forrykende sluttspurt vant Yelena Arzhakova 800-finalen overlegent. (Foto: Bjørn Johannessen)

Irina Maracheva (i tet) dro feltet størstedelen av løpet, men hadde lite å stille opp med da landsvenninne Arzhakova satte inn sluttspurten. Maracheva måtte dermed nøye seg med bronse. (Foto: Bjørn Johannessen)

Arzhakova kunne strekke armene i været som suveren vinner. (Foto: Bjørn Johannessen)

Lynsey Sharp var svært fornøyd med EM-sølvet. (Foto: Bjørn Johannessen)

Autografskrivende EM-vinner Arzhakova. (Foto: Bjørn Johannessen)