Tidligere er EM i friidrett blitt arrangert hvert fjerde år, men nå fra nå av skal mesterskapet gå annethvert år, noe som betyr at en får EM også samme år som det er OL. Dette vil være et litt forenkla EM uten maratonløp og kappgang, og i år går det i Helsinki fra 27. juni til 1. juli.

Skader gjør at et par av de beste norske løperne savnes på lista over de uttatte. Sondre Nordstad Moen sliter med en betennelse i foten mens Karoline Bjerkeli Grøvdal er i gang igjen etter et tretthetsbrudd, men trenger naturlig nok litt lengre tid for å komme i toppform.

Den av de norske løperne som det knyttes størst forventninger til, er Ingvill Måkestad Bovim som ble nummer seks i VM i fjor. Da hadde hun bare to europeiske løpere foran seg.

Henrik Ingebrigtsen kan også ha mulighet til en finaleplass på 1500 m. På 5000 m er det direkte finale, og det blir spennende å se hva en vanligvis spurtsterk Sindre Buraas kan gjøre der.

For Thomas Solberg Eide vil det være et stort pluss hvis han når finalen. Navnebror Thomas Roth må gjennom både forsøk og semifinale før en eventuell finale på 800 m, og klarer han en semifinaleplass vil det være veldig bra. Det samme vil være tilfelle for Ådne Svahn Dæhlin, som stort sett har løpt nokså likt med Roth i år.

1342 utøvere - 738 menn og 604 kvinner - fra 50 nasjoner er påmeldt til mesterskapet. Det er bare 28 færre utøvere enn det var påmeldte til forrige mesterskap i Barcelona, der også maratonløpere og kappgjengere deltok.  

Norske mellom- og langdistanseløpere i EM

Kvinner
1500 m: Ingvill Måkestad Bovim, Gular

Menn
800 m: Ådne Svahn Dæhlin, Gular
800 m: Thomas Roth, Ullensaker/Kisa
1500 m: Thomas Solberg Eide, Gular
1500 m: Henrik Ingebrigtsen, Sandnes
5000 m: Sindre Buraas, SK Vidar

Hele den norske troppen

Fullstendig tidsskjema for EM


Henrik Ingebrigtsen (i solbriller) deltok på 1500 meteren i EM i Barcelona allerede for to år siden. Etter det har han heva seg et par hakk, og det blir spennende å se hva han får til når EM i Helsinki begynner om ei drøy uke. (Foto: Bjørn Johannessen)