Da Henrik Ingebrigtsen satte sin norske rekord på 1 mile under Bislett Games, løp han på 3.50,72 og ble nummer fire, 1,33 sekund bak vinneren Ayanleh Souleiman. Nå ble Henrik nummer sju på 3.52,79, men avstanden fram til Asbel Kiprop på førsteplass var bare 0,90 sekunder. Da Henrik satte 1500 m-persen sin på 3.31,46 i Monaco, var Henrik nummer ti, hele 3,82 sekunder bak vinner Silas Kiplagat.

Slik sett - sammenlikna med verdenseliten - var dette noe av det beste Henrik har levert. Avstanden fram var liten, og Henrik var med i løpet hele vegen. Riktignok var det lenge ei luke fram til tyske Homiyu Tesfaye som var den eneste som hang med haren, men den ble tetta på sisterunden, og Tesfaye ble til slutt sist med 4.01,51. Henrik ble best av de ikke-afrikanske løperne med amerikanerne Manzano og Centrowitz på de to plassene bak seg.

Med tanke på det tøffe konkurranseprogrammet Henrik har hatt etter EM, var løpet i Birmingham intet mindre enn imponerende. Diamond League-løpet var Henriks fjerde på fire dager.

Like imponerende er det at han henger så godt med verdenseliten på 1500 m og 1 mile, uten å være i nærheten av å ha samme fartsgrunnlaget som de beste på 800 m. I Diamond League-stevet i Stockholm sist torsdag klarte ikke Henrik bedre enn 1.49,17.

Ellers bød stevnet i Birmingham på ny europeisk 2 milesrekord satt av Mo Farah. I et løp uten reell konkurranse vant han på 8.07,85, knappe 15 sekunder foran Zane Robertson på andreplass. Steve Ovett hadde den gamle Europa-rekorden på 8.13,51, satt helt tilbake i 1978.

For heimepublikum var det også en stor opplevelse da Lindsay Sharp satte til veggs så å si hele verdenseliten på 800 m. Sharp som tok sølv i både Samveldelekene og EM, vant nå på 1.59,14 foran kenyanske Jepkoech Sum på andre- og Brenda Martinez fra USA på tredjeplass.