På siste runde dro Mahiedine Mekhissi-Benabbad (FRA) og Victor Garcia (ESP) fra resten av feltet. Ut på oppløpet lå begge side om side. I det siste hinder skulle passeres, ramler Victor Garcia og Mahiedine kan løpe alene i mål. Victor er raskt på bena igjen og løper inn til tredje plass, til tross for fallet.

Vinneren Mahiedine sa etter løpet:
- Jeg er veldig veldig fornøyd. Jeg hadde et stort forventningspress før løpet. Dette er belønningen for alt det harde arbeidet jeg har lagt ned. Taktikken min var å følge de andre og på denne måten sikre sjansen for å vinne.

Victor Garcia, som falt og kom på tredje plass, kunne fortelle at:
- Jeg falt 50-60 meter før mål og bestemte meg for å komme på bena så fort som mulig. Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Dette er bare sport, så alt kan hende. Jeg er veldig fornøyd med resultatet og medaljen er viktig for meg og jeg verdsetter den høyt.

På bilder kondis.no har, ser det ut som om Garcia kommer greit over hinderet, men ramler i det han lander etter hinderet.

Alle Kondis-reportasjer fra EM 2012





  Feltet etter å ha løpt 200m med Garcia i tet.  (Foto: Rolf Bøhn)


Hinderet midtveis i løpet passeres.  (Foto: Rolf Bøhn)


  Victor Garcia ramler på oppløpssiden etter å ha passert siste hinder, 50-60 meter før mål.  (Foto: Bjørn Johannessen)


  Mahiedine Mekhissi-Benabbad kysser hånden og løper først over mål. Victor Garcia, bak til venstre, har kommet seg på bena igjen etter fallet og løper inn til tredje plass. (Foto: Rolf Bøhn)


  Fotografene hiver seg over vinneren etter målgang.  (Foto: Rolf Bøhn)


  Victor Garcia, som falt 50-60 meter før mål, tok det hele veldig pent og kostet på seg et smil. (Foto: Rolf Bøhn)