Foto: Chris Froome, Tour de France 2013 Fotograf: Brian Townsley, Wikipedia

 

SykkelErik har et langt innlegg på sin blogg hvor han spør om hvordan det står til i sykkelsporten nå. Er det virkelig slik at sporten nå er ren etter at Lance Armstrong og en rekke andre syklister har stått frem og innrømmet sitt juks?
SykkelErik går igjennom litt av sykkelhistorien som har gitt sporten et troverdighetsproblem. Han ser også på de økonomiske forskjellene som det er mellom antidopingarbeiet og sykkelsporten. 

Når dagens former for doping kan kontrolleres med tester dukker det gjerne opp nye dopingformer som det tar tid å finne metoder for å teste. Hva slags doping er det som gjelder nå?  

En ny sykkelgenerasjon er i anmarsj og SykkelErik tar spesielt for seg Chris Froome.  

Til slutt kommer han med forslag til løsninger hvor han bl.a. skriver:  

Jeg kommer selvfølgelig til å følge med på Tour de France i sommer, og kose meg med skravla til Kaggis, Paasche og Dag O2 – men jeg kommer til å se på det som underholdning mer enn ekte og ren idrett.

Dessuten, uansett hvor mye juks og dopingavsløringer det måtte dukke opp, så vil jeg ha akkurat den samme gleden og nytten av å trene og konkurrere på sykkel, så det klarer ikke proffsirkuset å ta fra meg – eller deg, forhåpentligvis.

Saken til SykkelErik har fått en rekke kommentarer og ble valgt ut til dagens anbefaling på Lesernes VG.

Les hele bloggartikkelen her

PS: DOPINGEPEDEMIEN på TV 2 Zebra/Sumo
Danmark sendte i september i fjor en dokumentarserie hvor den tidligere danske proffsyklisten Jesper Skibby som drev med et masivt dopingmisbruk, forteller om dopingstoffenes fysiske og psykiske konsekvenser og han følger hvordan kriminalitet følger i dopingens fotspor.
Serien har gått på TV 2 Zebra/Sumo og siste program går i kveld. Alle de fire programmene er tilgjengelig frem til 1.juli. Dopingepedemien