- Jeg har følt meg veldig bra de siste ukene og føler meg som en medaljekandidat, innleder Ingvill Måkestad Bovim. 

Men før hun kan snakke om medaljer, må Bovim løpe seg til finaleplass seg på morgendagens forsøksheat. 
- Jeg har lyst til å være med og kontrollere de tingene jeg skal gjøre. Ikke la de andre i feltet styre. Det handler om å være til stede i nuet og følge med på det som skjer. Jeg er åpen for alt og ikke redd for å gå opp i tet om det trengs, sier hun offensivt. 

EM er viktig, men det er ingen hemmelighet at OL senere i år er sesongens absolutt største mål for 30-åringen. 

- Toppformen skal ikke komme før om fem uker, så jeg har fremdeles litt mer å gå på formmessig fram til OL, avslutter hun. 


Ingvill Måkestad Bovim holder pressekonferanse i Helsinki før hun skal løpe sitt forsøksheat på 1500 m. (Foto: Bjørn Johannessen)


Lørdag formiddag går også forsøksheatene på 1500 m for menn. Henrik Ingebrigtsen og Thomas Solberg Eide er begge klare for oppgavene som venter dem. 

- Jeg er forberedt på mange forskjellige løpsopplegg og løper for å komme videre til finalen. Om det går fort underveis, så er det også muligheter for pers, sier Thomas Solberg Eide som har 3.40,22 som pers fra før. 

- Jeg føler jeg skal takle løpsopplegget uansett om det blir lureløp med avsluttende spurt, eller om det blir jevnt høy fart fra start og gode tider, sier 19-åringen. 

Henrik Ingebrigtsen deltok også i EM for to år siden, men ble da slått ut i forsøket. 21-åringen har større forhåpninger i år. 
- Jeg blir skuffet om jeg ikke kommer videre til finalen. Jeg regner med at man er i finalen om man løper på 3.40, og det skal jeg klare. Og kommer jeg først til finalen, så kan alt skje, smiler mannen som tidligere i år satte ny norsk rekord på 1500 m da han løp på 3.36,39 . 

- Det kan fort bli typisk mesterskapsløp med lureløping og avsluttende spurt. Men jeg har jobbet med farten i vinter og tror jeg skal håndtere et mesterskapsløp bedre enn jeg gjorde i EM 2010 i alle fall, avslutter Ingebrigtsen.


Henrik Ingebrigtsen (til venstre) og Thomas Solberg Eide er klare for forsøk på 1500 m lørdag formiddag. Begge med ambisjoner om å gå videre til søndagens finale. (Foto: Bjørn Johannessen)

Alle Kondis-reportasjer fra EM 2012