Løpet kan følges her : 

Live-oppdatering

Lister pr time

Den norske servicestasjonen i VM rapporterer på Kondisjonsforum

IAU på Twitter

Jevnlige oppdateringer på det internasjonale ultraforbundets sider (IAU)

Kondisjonsforum

Neste rapport blir etter målgang
i eget nyhetsoppslag

Oppdatert etter 22,5 timer (tekst Olav Engen)
Det går mor EM-medalje for Jon Harald og 5-6 plass i VM med over 250 km
Fire norske over 220 km - også de to siste over 200 km
7.plass i lagkonkurransen i øyeblikket med mulighet til 700 km+

Jon Harald løper fortsatt imponerende fort. Joar imponerer stadig og har nå passert Gjermund som går. Alle de norske er i gang og gjennomfører samlet det beste ultraløpmesterskapet for Norge noensinne. Jon Harald er mindre enn tre minutter etter franske Hoblea som ligger på bronseplass i EM.

Alt tyder på at VM-medaljene havner hos de tre som topper i øyeblikket: Inoue, Japan 258 km, Jurek, USA 252 km og Cudin, Italia 248 km.

7 Jon Harald 239 km 4.plass EM
32 Joar 219 km
36 Gjermund 217 km
46 Lars Christen 213 km
75 Per Audun 199 km
81 Peter 198 km

Beste finne, Klasila 21 / 229 km
Beste danske, Kirkelund 78 / 199 km
Beste svenske, Elinder 100 / 189 km

Totalt 229 deltagere


Oppdatering etter 19 timer (tekst Einar Cyvin)

Jon Harald Berge løper nå raskest av samtlige løpere og plukker stadig plasser. Han er nå inne blant de 10 beste. Ellers er stillingen uforandret i tet men løperne sliter og dette kan bli veldig spennende. Jeg tror vi kan våge å tro på en plass blant de fem beste for Jon Harald hvis ingenting uforutsett skjer. Det virker som han har full kontroll.

Peter Tubaas og Gjermund Sørstad sliter akkurat nå, men det ser ut for at alle de norske løperne får et resultat over 200 km. DET ER VELDIG BRA !!!

___________________________________________________________________________________________

Oppdatering etter 17 timer (tekst Einar Cyvin)

Jon Harald Berge har nå løpt seg opp likt med finnen Janne Klasila på en 14. plass. Han løper nå et halvt minutt fortere enn finnen på hver runde. Forhåndsfavoritt Fabien Hoblea ligger nå bare en km foran Berge og Berge løper også fortere en han. Det er nå veldig sannsynlig at Berge vil komme inn blant de 10 beste og oppnå et resultat på over 250 km. En EM-medalje kan også være innen rekkevidde.

Gjermund Sørstad ligger på en 38. plass tett fulgt av Joar Flynn Jensen på 41. plass.

Peter Tubaas er nede på 86. plass, Per Audun Heskestad på 91. plass.

Joar er den som for øyeblikket løper best av nordmennene bortsett fra Jon Harald. Peter har hatt litt problemer en periode, men har nå fått i seg mat og er i gang igjen.  Alle nordmennene kan fortsatt oppnå resultater over 200 km, men det er mye igjen av natten enda.

I tet er fortsatt japanske Shingo Inone som passerte 200 km litt før 17 timer. Jurek kommer 7 kilometer bak. Begge har nå ujevne runder og er ikke lenger i nærheten av den hasardiøse åpningsfarten. Dette er spennende og resultatlisten kan se helt annerledes ut om en par timer når det virkelig begynner å røyne på.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oppdatering etter 12 timer (tekst Olav Engen)
Halvveis... alle de norske avanserer

Etter drøyt 12 timers løping har nå Jon Harald avansert til 35.plass, med bare 5 km fram til 12.plass. Vi som kjenner Jon Harald, som løper der tilsynelatende uanstrengt, vet at han bedre enn de fleste kan holde samme fart helt til mål. Ser vi på utviklingen de siste to timene har alle de norske løperne avansert 15 plasser eller mer, Joar Flynn Jensen hele 27.plasser. Live-oppdatering, eller lister pr time, finner dere på linkene ovenfor.

Så langt vi vet har det ikke vært store poblemer for de norske løperne. Gjermund byttet sko ganske tidlig, og fikk kanskje i seg for lite mat en periode, men holder likevel jevn fart. Lars Christen hadde også litt problem med magen på ettermiddagen, men det skal være bra igjen med god support fra kona Wenche. Joar, som kom inn på laget i siste liten på "wild card" imponerer fortsatt, men det er ingen stor overraskelse. Han fikk ikke ut potensialet da han løp "bare" litt over 200 i London sist høst.

Finnen Klasila er fortsatt beste nordiske løper, og eneste foran Jon Harald på lista. Han er nå på 22.plass med 134 km.
I toppen av herreklassen er det fortsatt uforandret med japaneren  Inoue foran de to amerikanerne Jurek og Arbona. Beste kvinne, franske Fonteine, er fortsatt så vidt foran Jon Harald.

De norske:
35 (-16) Jon Harald 131 km 
40 (-18) Gjermund 128 km
57 (-27) Joar 126 km
96 (-15) Peter 120 km
99 (-18) Lars Christen 120 km
120 (-16) Per Audun 118 km


Oppdatering etter 8 timer (tekst Per Lind)
Fortsatt tidlig i løpet... Jon Harald avanserer

Etter 8 timer leder japanske Shingo Inoue med imponerende 103,008 km; og han h holdt nesten samme farten hele tiden. Han har en pers på 258,801 km fra i fjor, og ligger nå an til noe helt sensasjonelt - hvis han ikke går på en sprekk. Han passerte 100 km på rundt 7.45. På annenplass ligger Scott Jurek fra USA med 99,247 km, og han er kanskje noe sterkere enn japaneren i lengden? an følges av landsmannen Serge Arbona med 97,993 km. Hans pers er 235,286 km fra 2009, så det ville overraske om han holder gjennom den lange natten som ligger foran løperne. oreaneren Dong Mun Lee debuterer på 24 timers, og selv om han har 7.45 på 100 km vil det neppe være nok til å holde noe særlig lenger enn 10-12 timer.

Når det gjelder de nordiske løperne, har finnene Klasila og Soikkeli gått ut hardt, akkurat som de gjorde i Espoo i vinter. Da holdt Klasila i 18 timer, mens Soikkeli greide å berge 2. plass bak Gjermund Sørstad. Vi skal ikke se bort fra at Juha Hietanen kan bli best av finnene. redrik Elinder og Reima Hartikainen åpnet begge friskt, men vil nok etter hvert få kjenning av det. Danske Thomas Steenberg, sm også gikk hardt ut, har allerede begynt å merke kjøret, og skal få problemer med å holde det gående hele døgnet.

Når det gjelder våre egne deltakere, ser det ut til at de har åpnet relativt fornuftig i forhold til de fleste, selv om også de vil måtte slå av på tempoet utover kvelden og natten. Jon Harald Berge løper som vanlig som ei klokke, og bare en skade vil hindre ham i å holde tempoet helt inn; og 250 km er godt innen rekkevidde. (Red. anm: Etter 10 timer er Jon Harald i Top 50, mens han etter 5 timer såvidt var inne i Top 100).

Gjermund Sørstad, gikk ut omtrent som Jon Harald, men har slått noe av på farten. Men han ligger fortsatt an til å klare rundt 240 km. Joar Flynn Jensen ser ut til å ha løpt noe ujevnt, men det kan skyldes at distansen etter hver time ikke blir målt nøyaktig på timen, men ved siste passering før hver hele time. Han holder i alle fall godt følge med de mer rutinerte Peter Tubaas og Lars Chr. Dørum. Per Audun Heskestad har, sin vane tro, åpnet fornuftig, og vil sikkert klatre på resultatlisten ut over natten og morgensiden. 230 km er fullt mulig for ham.

Blant damene har Monica Casiraghi tatt en knapp ledelse foran Anne-Cecile Fontaine (regjerende mester), Jill Perry (USA) og Brigitte Bec, også Frankrike. tillegg ligger franske Peuch på 6. plass. Av de nordiske damene ligger Aurore Byström best så langt, på 140. plass, fulgt av Emelie Andersen på 141. og Torill Fonn Hartikainen på 149. plass. Dette er totalt. i håper de norske og de øvrige nordiske løperne takler den beinharde natten som kommer, med temeperaturer ned mot null grader.


Oppdatering etter 2 timer (tekst  Per Lind)
Mange har åpnet for hardt

Etter 2 timer lå
186 løpere i en fart som tilsier +240 km,
108 lå an til +252 km
53 lå an til +264 km
22 lå an til +288 km
12 lå an til + 300 km
7 lå an til + 315 km

Den eneste i feltet som har gjort over 280 km tidligere er Denis Zjalybin, han løp 282+ i 2003, tror jeg det var, men har siden ikke vært i nærheten. cott Jurek burde være i stand til å klare +280 km, kanskje endog over 290 km, skal en dømme etter hans resultater i Spartathlon. Sør-koreaneren kjenner jeg ikke til, men tviler på at han holder hele veien.

Jon Harald vil, om han holder jevn fart, komme over 260 km. Gjermund har åpnet for hardt, men satser kanskje på å få seg en ”buffer” for å ha noe å gå på når det begynner å røyne på? ars, Joar og Peter har ingen sjanser til å klare 240 km – i alle fall ikke ut fra tidligere prestasjoner. er Audun er nok den som har åpnet mest fornuftig, selv om også han skal få slite med farten etter hvert.


Fra Norge stiller : 

Jon Harald Berge, som har femte beste resultat av påmeldte løpere. Berge er absolutt medaljekandidat. Han pleier å løpe helt etter skjema fra start, så han kommer tidlig til å avsløre sine ambisjoner.

Gjermund Sørstad er også en sterk løper som nok enda ikke har fått tatt ut sitt potensiale på 24 timers. Med maratonpers ned mot 2.30, bør han med et klokt løp kunne passere 240 km ++.

Per Audun Heskestad kan klare 225-230 km om alt klaffer.

Petter Tubaas og Lars Chr. Dørum har begge gjort over 210 km, og kan sikkert gjøre det igjen. I aller siste liten ble Norges lag utvidet med førstereserven Joar Flynn Jensen, som også har løpt litt over 200 km.

Som lag har Norge absolutt sjanse på en medalje.

Sharon Broadwell ble dessverre skadet da hun løp Holmenkollstafetten og stiller ikke. Hun er heldigvis i Frankrike likevel og meget verdifull i støtteapparatet i løpet av døgnet. Det norske laget teller dessverre ikke flere kvinner i år.

Per Linds forhåndsomtale av løperne.

Denne artikkelen vil oppdateres jevnlig i løpet av døgnet. I tillegg anbefales det å følge med på denne tråden på kondisjonsforum.

 

 

                                                                                                        

 

 

 

 

 

 

 

Det norske laget.  

                                                                             

 

 

 

 

 Nøye planlagt matlager 

                                                      

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                          En alltid smilende Jon Harald Berge skimtes i

                                                                                                          bakgrunnen.