EideMila på Kvaløya utenfor Tromsø ble arrangert i strålende sol søndag 30. august. Eidemila ble først avlyst, men senere flyttet til 30. august da den ble arangert med puljevis start og totalt 124 løpere.

Erik Lomås fra Salangen IF har vist god form i år, og vant soleklart og satte løyperekord på den sterke tiden 30.11 i en noe kupert løypa på Kvaløya. Den tidligere rekorden var på 31:20. På den norske årsbestelista er han nå på tredjeplass. Bare Sondre Nordstad Moen og Zerei Kbrom Mwzngi har løpt fortere.

For en måned siden vant han Altamila på 30:27, og en uke senere perset på bane med 29:49 i Stadionmila i Kristiansand. Tre veldig sterke løp på én måned altså.

Den som kom nærmest Lomås var Kim-Roger Trøite fra IK Hind med 33:39, men lenger bak i feltet løp en 65-åring fort. Alf B Dahl løp inn til seier i M65-69 på 38:58, som er nest beste norske resultat i aldersklassen i år bak Ger van Graas som løp på 38.11 i Perseløpet dagen før.

I kvinneklassen vant Linn Viksund fra TSI Langrenn  på 38:39, med Mari Kristensen fra Tomsjord på en soleklar 2. plass med 39:53. Linns tid gir henne en 25. plass på årets norske statistikk for kvinner.

Kim-Roger Trøite leder "hovedfeltet" - og ble nummer to. (Foto: arrangøren)

Med nr, 39 ser vi superveteran Alf B. Dahl som løp inn til årets nest beste tid i aldersklassen. (Foto: arrangøren)

Linn Viksund vant kvinneklassen. (Foto: arrangøren)

Mari Kristensen ble nummer to. (Foto: arrangøren)