Topproeren Are Strandli, med bronse fra Rio-OL, og Super Mario var blant de bartkledde deltakerne da rekordmange løpere deltok i Barteløpet i strålende høstsol lørdag.

For tredje år på rad arrangerte gjengen bak løpegruppen "Lett på Labben" høstens mest hårete moroløp på Sognsvann. Samtidig var også en like stor gruppe samlet i Trondheim, mens det var løpere over hele landet som deltok virtuelt for å løpe til inntekt for menns helse.

Se også: 161 løpere vant Barteløpet i Trondheim 

-Det ble en fantastisk dag med løpere i kjempehumør med sporty innstilling og fantastiske barter. Vi er rørt og glade for at alle gjorde dette til en minnerik dag, sier initiativtager Daniel Barth i Osloutgaven av Barteløpet.

Inntektene fra løpet går til Movember-stiftelsen. Den internasjonale organisasjonen jobber for å øke bevisstheten rundt menns helse, både når det gjelder kreft, fysisk inaktivitet og mental helse.

Totalt var det 330 påmeldte i Oslo, Trondheim og virtuelt, og løpere i alle aldre stilte til start med sine flotteste barter.


startfeltet.jpg
Startfeltet på Sognsvann. (Foto: Arrangøren)
 

På Sognsvann vant Are Strandli den korte distansen (4,3 km) med sterke 15.50. Først i mål på kvinnesiden var Caroline C. Barth på tiden 21.20. Den lange distansen (8,4 km) ble vunnet av Olger Pedersen (32.34) og Heidi Grønvoll (45.41). 


Are_Strandli.jpg
Are Strandli - uten årer - var første løper i mål på 4,3 km. (Foto: Arrangøren)
 

Flere bilder fra løpet på Sogsnvann blir lagt ut på bartelopet.no i løpet av kort tid.

Resultater fra Oslo-løpet finner du ved å følge denne lenken

Barteklovn.jpg
Heisann, her har vi jo superhelten SuperMario - som egentlig er Nadine Mlodyszewski fra Flateby i Enebakk.
(Foto: Arrangøren)


Med_barnevogn.jpg
På barteløp med barnevogn! (Foto: Arrangøren)


skolebrød.jpgSkolebrød i premie til alle. (Foto: Arrangøren)
 

Medaljer.jpgMedalje til alle. (Foto: Arrangøren)