Se alle våre bilder fra Fyksesundet Rundt her.

– Da jeg kom inn til sjekkpunktet ved Blåkoll, ble jeg heiet på av de frivillige som var til stede. De gav meg også sekundering i forhold til Mats. Det var imidlertid ikke så god sikt, så jeg så ikke noe særlig til ham før rundt 1,5 time seinere, forklarer Ingebrigt Ølmheim som omtaler seg selv som en hverdagsmosjonist som bruker løping til å få avkobling i hverdagen. 

Da han så ryggen på Mats valgte han å henge seg på. Ved hjelp av GPS-sporingen kunne publikum se at de løp sammen i flere kilometer.

– Jeg kjente det godt i beina. Da Ingebrigt løp forbi, prøvde jeg å henge meg på, men måtte gi tapt, forklarte en sliten Mats Mollandsøy da han kom i mål på tida 7.17 og 12 minutter etter Ingebrigt som vant.

Fyksesundet Rundt 1 022_640 pix ingebrigt olmheim.jpgFørst mot mål: Ingebrigt Ølmheim vant Hardinglaup Fyksesundet Rundt på tida 7.05, nesten en time raskere enn i fjor da han løp på 8.01 og kom på fjerdeplass. Foto: Marianne Røhme.

Ingebrigt hadde overhode ikke forventet å vinne løpet. 

– Jeg har 230 reisedøgn i året og bor i Brasil. Jeg løper fordi det er en fin måte å komme seg gjennom en stressende hverdag, forteller han, og legger til at han innimellom er med på løp for å ha noe å trene mot. Akkurat nå er han hjemme på ferie, og benyttet anledningen til en tur i de kjente fjellene på hjemlige områder. 

Da publikum fulgte GPS-sporene til de to mennene på PC'n, var det flere som spekulerte i om det var Ingebrigts gode kjennskap til vestsiden av løypa som skulle avgjøre. I følge Mats var det nok heller Mats sine trøtte bein som avgjorde. Han hadde ikke det overskuddet han kunne tenkt seg og syntes han fortsatt kjente at Salomon Xreid 1. juli hang igjen i beina.

Fyksesundet Rundt 1 038_640pix mats mollandsoy.jpg
Fornøyd: Mats Mollandsøy var ved godt mot den siste kilometeren før mål. Foto: Marianne Røhme.

Fyksesundet Rundt 2 015_640 pix_Camilla Ianke.jpg
Innfridde: Camilla Ianke ble beste kvinne på tida 9.27.12. Foto: Marianne Røhme.

Camilla ble tidlig ansett for å være en favoritt på kvinnesida, Etter havløpt løp lå hun hele 30 minutter foran Sofie Torlei Olsen på andreplass. Eller rettere sagt «bare» 30 minutter foran, i følge arrangøren som mente det fortsatt var mye som kunne skje såpass tidlig i et så langt og krevende løp. 

Fyksesundet Rundt 3 002_640 pix_sofie torlei olsen.jpgAndre beste kvinne: Sofie Torlei Olsen kom på andreplass på tida 10.37.6. Foto: Marianne Røhme.

Fyksesundet Rundt 2 012_640pix beste lag.jpgLagkonkurranse: I Fyksesundet Rundt stilte 30 individuelle deltakere og 10 lag til start. Her er vinnerlaget bestående av Kjetil Nyland og Lars Olav Børve som løp i mål på tida 9.18.41. Foto: Marianne Røhme.

Fyksesundet Rundt 3 001_640pix_john skjorestad og bodil fischer breidablik.jpgBeste mixlag: Det var ingen egen klasse for mixlag, men om det hadde vært det, så hadde disse gode kollegaene John Skjørestad og Bodil Fischer Breidablik vunnet med tida 10.37.52. En meget god tid som ville holdt til en tredjeplass i kvinneklassen for Bodil. Foto: Marianne Røhme.

Alf Olav Melstveit og Roger Erstad foto arrangøren.jpg
Ingen stier: Løypa ble lagt utenfor stier og ble ikke merket. Deltakerne måtte følge et GPS-spor på veien mot mål. Her er nr 7 og 8, Alf Olav Melstveit og Roger Erstad, på vei over fjellet. Foto: Arrangøren.

taake_foto arrangoren.jpg
Dårlig sikt: Tåka lå tett flere steder på fjellet og det var ikke alltid like lett å finne fram. Foto: Arrangøren. 

Flotte premier: Deltakerne fikk hver sin hals og ei treskive med påtrykt «Eg er ein HARDING». Foto: Marianne Røhme.

Tredjeplass: Eivind Huse kom inn på bronsjeplass 37 minutter bak Mats Mollandsøy. Foto: Marianne Røhme.

Fjerdeplass: Pallen glapp for Jostein Børve Hernes som kom inn på tida 7.57. Foto: Marianne Røhme.

Det er andre gang at Hardinglaup Fyksesundet Rundt arrangeres. Løpet er på 54 kilometer og går i fjellterreng rundt Fyksesundet. 

Da Ingebrigt kom i mål, berømmet han sikkerheten. Det er ikke så rart. Rundt i løpa er det seks sjekkpunkter med Røde Kors-personell og frivillige funksjonærer. Antallet funksjonærer er nesten like mange som det er deltakere i løpet.

GPS-trackingen fungerer der det er mobildekning, mens funksjonærene i tillegg melder inn hvem som passerer på de ulike sjekkpunktene. 

På arrangøren sin Facebookside har de lagt ut mange bilder fra løpet.

Fullstendige resultater finner du her.