Av Roy Freddy Andersen
 

Vera Nystad (69) fra Søgne IL gikk helt til topps i Berlin Marathon. Ingen andre i 70-74-årsklassen var raskere enn Vera, som løp i mål på meget sterke 3.45,14. I desember fyller hun 70 og da er det verdensrekorden i klasse 70-74 som er målet. Den er på 3.35.29.

Vera_Nystad_gullmedalje.jpgVera Nystad med fersk gullmedalje etter seier i Berlin Marathon. Foto: Privat

– I kveld skal vi ut og feire! jublet den spreke og svært så fornøyde 69-åringen etter sin sterke perstasjon i et av verdens beste og mest prestisjetunge maratonløp. Vera Nystad forteller at hun var usikker på formen før start, siden det bare er tre uker siden hun løp maraton, i Trondheim. Da ble hun norgesmester.

I Berlin ble hun satt opp i 70-75-årsklassen, selv om hun ikke fyller 70 før senere i år. Internasjonalt skulle hun dermed strengt tatt ha blitt oppført i 65-69-klassen, men det spilte liten rolle: Med tiden hun løp inn på, ville Vera ha vunnet den klassen også!
– Jeg synes det gikk greit. Jeg håper på en tid ned mot 3.40, men jeg er fornøyd likevel. Det var en fin løype og et bra løp. Men at jeg skulle vinne, det var en stor overraskelse, innrømmer hun.


Abraham_Syum_IMG_3719.jpg
Abraham Syum (31) fra Mandal og Halse Idrettslag løp inn til den meget sterke tiden 2.20,40. Det holdt til en 53. plass totalt, av alle løperne. Foto: Roy Freddy Andersen.

Kjersti_Fresvik_Gular_beste_norske_A20G3257.jpg
Arkivfoto: Kjersti Fresvik, beste norske kvinne i Berlin Halvmaraton i vår og søndag i Berlin Marathon.  Foto: Kjell Vigestad

Raskeste av alle de norske kvinnene var Kjersti Fresvik, som faktisk debuterte på maratondistansen. Kjersti har hatt en stor sesong med seier i Ølmedalen Rundt, Hestanipen Opp (hvor hun satte løyperekord) og Langs Åkrafjorden for å nevne noen av løpene. I Berlin Halvmaraton i våres var hun også raskest av de norske kvinnene som deltok.

Kondis snakket med Kjersti Fresvik etter løpet. Her kan du lese intervjuet.
 

De to kjappeste fra Norge var Abraham Syum (31) og Andreas Myhre Sjurseth (30). Abraham løp sin tredje helmaraton, og representerte Mandal og Halse Idrettslag, som stilte mannsterke med ”nesten” hele bygda, i alle fall 15-20 løpere.

De var tydelig stolte av klubbens nye storløper, som noterte seg årsbeste i Norge med 2.20,40.Det holdt til en 53. plass totalt av alle de mannlige løperne.
 

Mandal_og_Halse_Idrettslag_IMG_3722.jpg
Her er hele gjengen fra Mandal og Halse Idrettslag samlet. Foto: Roy Freddy Andersen.

-       Jeg åpnet bra og passerte halv på 1.06, så det så lovende ut. Men så ble jeg veldig sliten etter 37 kilometer, jeg måtte roe ned og mistet en del tid.

Jeg har ikke løpt så mye langt på trening, sjelden mer enn 30 kilometer. Men jeg liker maraton, så nå har jeg lyst til å satse skikkelig fremover, forteller Abraham, som kom til Norge fra Eritrea for nøyaktig to år siden.
 

Andreas_Myhre_Sjurseth_IMG_6955.jpg
Andreas Myhre Sjurseth fra Vidar (58. plass) prøvde å komme seg under magiske 2.20, men klarte bare å holde 3.20-fart til 31 kilometer. Da måtte han ned på rundt 3.25 min/km. Sluttiden ble 2.21,51. Foto: Privat.

– Jeg synes det gikk bra, men det ble litt for høy fart, så jeg måtte justere. Men jeg perset med tre minutter, så jeg har ingenting å klage på. Nå får vi se hva som skjer fremover. Jeg planlegger noen terrengløp, som Fredrikstadmarka Rundt og kanskje Hytteplanmila. Pluss litt mer baneløp. Så er jeg nok klar for mer maraton litt over våren igjen, sier han.
 

Eliud_Kipchoge_Foto_Berlin_Maraton.jpg
Eliud Kipchoge, Foto: Berlin Marathon

I overkant av 40.000 mennesker var påmeldt i maraton-klassikeren i år. 36.817 fullførte søndagens maratonløp, derav 611 norske i den lynraske løypen der Dennis Kimetto satte verdensrekord i 2014 med den utrolige tiden 2.02.,57.

I år var det Eliud Kipchoge fra Kenya som seiret med tiden 2.04,00.

I tillegg skøytet 4652 seg gjennom løypa dagen i forveien, derav hele 43 norske. Ikke ukjente Bart Swings var raskest med 56 minutter og 49 sekunder på maraton. Det var også en norsk som gjennomførte med handbiker (rullestol). Øivind Sletten ble nr. 17 med 1.10.11 på maratondistansen. I tillegg deltok to norske i rullestolklassen hvor man skyver et hjul for å få fremdrift.

Dermed ble det 657 norske som gjennomførte maraton i år i Berlin. 
 

Gladys_Cherono.jpg
Gladys Cherono  Foto: Berlin Marathon

I kvinneklassen var det Gladys Cherono fra Kenya som i sitt andre maratonløp stormet inn til den meget sterke tiden 2.19,25. Dermed ble hun den 18. kvinnen i historien som har sneket seg under 2.20-tallet på denne distansen.  Halsende bak kom den etipoiske duoen Aberu Kebede (2.20,48) and Meseret Hailu (2.24,33).


Kristiansand_kvartett_IMG_3728.jpg
Fra Kristiansand kom denne sterke kvartetten: Fra venstre: Ole Kristian Heggheim (43 år – 2.27,09), Erik Borgersen (46 år – 2.56,57), Finn Kolstad (40 år – 2.40,10) og Terje Fredriksen (45 år – 2.41,19). Foto: Roy Freddy Andersen.

For bare to uker siden løp Erik VM 100 kilometer og ble nummer 40 på tiden 7.14,11. Derfor var han brukbart fornøyd med 2.56,57 i Berlin.
– Målet var 2.40, men det funket bra bare de første ti kilometerne. Når det er sagt, er utrolig gøy å løpe her, forteller han.

Mest imponerende av de fire er kanskje Heggheim som i en alder av 43 år perset med fem minutter. Han kom i mål på den særs sterke tiden 2.27,09.
– Jeg har jo øvd litt da. Man lærer jo litt etterhvert om denne distansen og hva som kreves, sier han til kondis.no.

Han tilbakelegger rundt 150 kilometer hver uke fordelt på 10-12 økter ved siden av jobben som valuta- og rentemegler i Nordea Markets.


Pettersen_Reikraas_Lied_IMG_3702.jpg
Mats Pettersen fra Fredrikstad (til venstre) imponerte med å debutere med 2.54,32 i en alder av 44 år. Godt gjorde også kompisene Erik Reikrås fra Bergen Triatlonklubb (maratondebut på 3.08,13) og Arve Lied (47) fra Vålerenga i Oslo (3.23,23) det. Foto: Roy Freddy Andersen
 

Så fort gikk det ikke med Mats Pettersen fra Fredrikstad, men likevel er det smått imponerende å debutere med 2.54,32, i en alder av 44 år.
-     Jeg hadde jo 1.19 i pers på halvmaraton, så jeg håpet jo på å løpe raskt. Klart jeg er fornøyd. Dette frister absolutt til gjentakelse, mente Pettersen.

Han løp sammen med kompisene Erik Reikrås fra Bergen Triatlonklubb (maratondebut på 3.08,13) og Arve Lied (47) fra Vålerenga i Oslo (3.23,23)
-     Jeg gikk for gull og prøvde å komme meg under tre blank, men det ble “bronse” og 3.08, forteller Reikrås.
-    Nå blir det en solid middag og noen øl i kveld. Tipper det sitter som det skal, humrer Lied.
 

Amund_Djuve_IMG_3604.jpg
Amund Djuve (52) er til daglig sjefredaktør i Dagens Næringsliv, men på fritiden en ivrig mosjonist. 52-åringen løp inn til gode 3.25,14 – og det ga forbedring av den personlige rekorden fra New York med fem minutter. Foto: Roy Freddy Andersen.

En annen som på sett og vis følte seg som en vinner, var Amund Djuve (52), til daglig sjefsredaktør i Dagens Næringsliv, men på fritiden en ivrig mosjonist, på ski og med joggesko. Ansatte i avisen forteller om en sjef med et ”voldsomt” konkurranseinstinkt. I Berlin fikk han vist at svære, røslige gubber også kan skape fart.
52-åringen løp inn til gode 3.25,14 – og det ga forbedring av den personlige rekorden fra New York med fem minutter.
–    Jeg vinner i alle fall dette løpet hvis du hadde hatt både vekt- og aldersklasser, ler Djuve, med sine over 90 kilo.

Bjoern_Eckblad_IMG_3712.jpg
Bjørn Eckblad (48) løp inn til 3.52,40. Foto: Roy Freddy Andersen.
 

DN-kollega, Bjørn Eckblad (48), er en glad mosjonist. Han debuterte denne helgen på maratondistansen her i Berlin, men hadde det vondt etter 33 kilometer. Slutttiden ble 3.52.40

-     Huff, minuttene raste på mot slutten. Nå har jeg i alle fall fått bekreftet at maraton er ganske tungt.

Kamilla_Thoresen_IMG_6956.jpg
Slik feirer man maraton i Berlin - med en øl! Kamilla Thoresen perset med 15 minutter - og løp inn til 4.27,27. Foto: Privat.

Det var mange norske journalister som hadde tatt turen til Berlin i helgen. Kamilla Thoresen perset på 4.27,27, Christian Steffensen fra TV2 perset på 3.11,44, selv om han hadde vært syk de siste dagene.

Petter_Halvorsen_Christian_Steffesen_IMG_3731.jpg
Superduen og kompisene (fra venstre) Petter Halvorsen (40) og Christian Steffensen (40) knivet om å bli best. Det ble Halvorsen som trakk det lengste strået med pers på tiden 3.08,02, mens Steffensen kom halsende bak, også han til ny pers, på 3.11,44. Foto: Roy Freddy Andersen.


Bjørn Eckblad innrømmer at han må smile litt når han tenker på hva journalister drev med før – og hvordan de fremstår nå.

–      Før var det Tostrupkjelleren og øl og røyk. Nå løper de. Men er ikke hele Norge godt plassert nede i et par joggesko om dagen, da?

–      Blir det flere maratonløp på deg?

–      Feil spørsmål på feil tidspunkt, ler Eckblad mens han ligger helt utslått på gressplenen foran den tyske riksdagen i Berlin, sammen med tusenvis av andre.

Jann_Post_IMG_6954.jpg
NRK-journalist Jann Post løp inn til respektable 2.39,29, men var nær ved å kollapse i målområdet og ble tatt med på båre av helsepersonell. Foto: Privat.
 

En journalist som virkelig hadde det tungt i Berlin, var NRKs Jann Post. Han prøvde å angripe sin meget gode tid fra i fjor, 2.33,32. Post ga alt, men innså etterhvert at det ikke nyttet. Likevel sluttet han ikke å presse seg til det ytterste. Rett før målgang, på tross alt sterke 2.39,29, kjente han at det gikk helt rundt. Jann Post sjanglet i mål og ble raskt plukket ut av helsepersonell som tok ham ut på båre. Inne i Røde Kors-teltet måtte han ta blodprøver og måle blodtrykket.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men spesielt hyggelig var det ikke. Jeg var nok litt for langt nede i kjelleren og rotet. Jeg skalv og hadde det ikke bra. Det er ikke noen gøy måte å avslutte maraton på, sier han til Kondis.no. 

Men det sluttet ikke der. Da Post ble dimmitert fra den første undersøkelen, begynte han å sjangle igjen. Dermed ble han tauet inn på nytt - i en annen helsestasjon.
– Første etter en snau time begynte jeg å komme ordentlig til meg selv. Nei, dette var nok en kombinasjon av lite karbo og for høy fart. Jeg lærer nok av dette, forteller han.

Eckelberg_Lima_IMG_3630.jpg
Janicke Ekelberg (42) og Stig Lima (45) løper begge for Skiløperne i Berlin. Foto. Roy Freddy Andersen

Langt mer fornøyd var Stig Lima (45), som løper for SkiLøperne i Ski. Han sørget for personlig rekord med 3.11,09
–  Jeg er dritfornøyd. Det fungerte bra i dag. Jeg liker det flatt som her i Berlin, forteller han til Kondis.

Godt over 800 nordmenn var påmledt til årets Berlin Marathon, noe som faktisk gjør løpet til et av de alle største ”norske” maratonløpene i år. Janicke Ekelberg (42) fra Ski kom i mål til sterke 3.25,12,  i sin fjerde Berlin-maraton. Men helt fornøyd, var hun ikke.

–     Jeg håper jo å løpe ti minutter raskere. Det gikk dessverre ikke i dag, smiler hun.

Janicke gjør mer enn å løpe i Berlin Hun er også reiseleder i Springtime, som har spesialisert seg på idrettsreiser.
-       Berlin har helt klart blitt en av de helt store maratonturene våre.
I år har vi med 80 personer, hvorav 70 løper. Det eneste som er mer populært er New York Marathon hvor vi reiser over med omtrent 150 løpere, forteller Ekelberg.

Det var gode forhold med temperatur på mellom 10 og 15 grader. Sterk sol kunne ha ødelagt for gode tider, men siden store deler av traseen ligger i skyggen, så holdt det seg levelig hele veien. Berlin er en nytelse å løpe der man bokstavelig talt traver gjennom historien med Riksdagen, gjennom de kommunistiske byggeprosjektene i gamle Øst-Berlin til hyggelige nabolag, til Kurfürstendamm, Potsdamer platz, Under den Linden og inn gjennom Brandenburger Tor og inn til målseglet. 

Og langs løypa er det et voldsomt liv, med jublende folkemasser, musikkband, hornorkester og masse annen underholdning som kan gi deg et ekstra puff og kanskje et mentalt løft – og en bedre tid.

Flere bilder under resultatene.10 BESTE MENN TOTALT 

1 4   Kipchoge, Eliud (KEN) M30 Kenia - +00:00   02:04:00
 
2 6 Kiptanui, Eliud (KEN) MH Kenia - - +01:21 02:05:21
 
3 5 Lilesa, Feyisa (ETH) MH Äthiopien - - +02:57 02:06:57
 
4 3 Mutai, Emmanuel (KEN) M30 Kenia - - +03:46 02:07:46
 
5 2 Mutai, Geoffrey (KEN) M30 Kenia - - +05:29 02:09:29
 
6 19 Coolseat, Reid (CAN) M35 Canada - - +06:28 02:10:28
 
7 25 Naert, Koen (BEL) MH EENDR:AALST - - +06:31 02:10:31
 
8 15 Shegumo, Yared (POL) M30 Polen - - +06:47 02:10:47
 
9 14 Gokaya, Koji (JPN) MH   - - +06:58 02:10:58
 
10 17 Overall, Scott (GBR) M30 Blackheath @ Bromle... - - +07:24 02:11:24
 


 

10 BESTE KVINNER TOTALT 

1   F2 Cherono, Gladys (KEN) W30 Kenia - +00:00   02:19:25
 
2 F3 Kebede, Aberu (ETH) WH Äthiopien - - +01:23 02:20:48
 
3 F4 Hailu, Meseret (ETH) WH Äthiopien - - +05:08 02:24:33
 
4 F5 Bekele, Tadelech (ETH) WH Äthiopien - - +05:36 02:25:01
 
5 F19 Deelstra, Andrea (NED) W30 Niederlande - - +07:21 02:26:46
 
6 F14 Neuenschwander, Maja (SUI) W35 ST Bern - - +07:24 02:26:49
 
7 F9 Nemec, Lisa (CRO) W30 Kroatien - - +08:32 02:27:57
 
8 F10 Tanaka, Tomomi (JPN) WH Japan - - +08:35 02:28:00
 
9 F15 Samuels, Sonia (GBR) W35 Großbritanien - - +08:39 02:28:04
 
10 F7 Tola, Fate (ETH) WH LG Braunschweig - - +08:59 02:28:24

 

De beste norske resultatene i Berlin Marathon:

Menn:

Plass Startnr. Navn Klasse Klubb Nettotid
53 34373 » Syum, Abraham (NOR) M30 Mandal & Halse Friidrett 02:20:40
58 32941 » Sjurseth, Andreas Myhre (NOR) M30   02:21:51
108 15826 » Heggheim, Ole Kristian (NOR) M40 Kristiansand Løpekl. 02:27:09
110 35659 » Ulriksen, Kristian (NOR) MH Tromsø Løpeklubb 02:27:30
129 29606 » Risa, Svein Ove (NOR) M40 Undheim Il 02:29:32
146 18782 » Karlsen, Kristian (NOR) M30   02:30:45
148 32952 » Skeide Ruth, Marius (NOR) MH Sandnes Eliten 02:30:52
189 24854 » Molstad, Sjur (NOR) M30   02:34:03
221 18180 » Johannessen, Eirik (NOR) M30 Sk Vidar  02:35:33
264 26682 » Olsen, Jon (NOR) M40   02:37:57
291 7436 » Dr. Brekken, Carlo (NOR) M35 Undheim 02:39:04
292 20999 » Laag, Örjan (NOR) M40 Bislet Turn & Gymna... 02:39:04
297 7068 » Borgen, André (NOR) MH Pt Borgen 02:39:12
299 33190 » Solheim, Rune (NOR) M35 L Rdal Il 02:39:19
305 28340 » Post, Jann (NOR) M35   02:39:29
332 20037 » Kollstad, Finn (NOR) M40 Kristiansand L Pekl... 02:40:10
352 12656 » Fredriksen, Terje (NOR) M45 Krsitiansand Løpekl... 02:41:19
430 15044 » Dr. Hagen, Eirik (NOR) M30 Askim If 02:43:38
432 8931 » Christoffersen, Frank (NOR) M45 Bodo Ck 02:43:41
443 18330 » Jorgensen, Petter (NOR) M35   02:44:03
447 17751 » Jakobsen, Ken-Robert G. (NOR) M35   02:44:12
450 14475 » Grønseth, Ingvar (NOR) M40 Bud Il 02:44:18
487 15409 » Hansen, Vidar Gjengedal (NOR) M35   02:45:18
524 15404 » Hansen, Trond (NOR) M40 SK Vidar 02:46:13
572 12312 » Fiva, Jon (NOR) M35   02:47:09
595 18177 » Johannesen, Kim (NOR) M30 Löplabbet Sandvika 02:47:37
604 26240 » Nordby, Johan (NOR) M30 Ey 02:47:44
632 30488 » Sæbø, Are Opstad (NOR) M30 IL Gular 02:48:09
649 7889 » Buer, Hallvard Eriksen (NOR) M30   02:48:29
683 29605 » Risa, Jarle (NOR) M35 Undheim Il 02:49:15
714 6722 » Blom-Dahl, Erik (NOR) M40 Kolbotn Sykkelklubb 02:49:42
753 15154 » Hallre, Endre Hareide (NOR) M30   02:50:26
780 12317 » Fjellestad, Stian (NOR) M35   02:51:04
787 26116 » Nilsen, Vidar (NOR) M55 Oppegård IL 02:51:07
791 26114 » Nilsen, Petter Sveen (NOR) M30   02:51:09
796 15048 » Hagen, Ole Andre (NOR) M40 Rustad IL 02:51:12
811 26718 » Omland, Morten (NOR) M40 Kjelsaas IL 02:51:33
829 22977 » Madland, Glenn (NOR) M35 Undheim 02:51:50
850 22397 » Loftås, Øyvind (NOR) M35   02:52:13
883 34786 » Therkelsen, Marius (NOR) M35 Skagerrak Sportsklubb 02:52:38
970 5029 » Austestad, Arve (NOR) M45   02:53:56
1026 27781 » Pettersen, Mats (NOR) M40   02:54:32
1047 22138 » Lind, Jahn Thomas (NOR) M35 Ullensaker Kisa 02:54:46
1056 26685 » Olsen, Kim (NOR) M35 Fredrikstad If 02:54:52
1080 14233 » Gran, Rolf (NOR) M50   02:55:10
1097 11260 » Eik, Espen A. (NOR) M35 Tired Men 02:55:22
1144 22879 » Lyngnes, Bjarne (NOR) M40 Conocophillips 02:55:50
1159 7763 » Bruusgaard Högseth, Thomas M30   02:55:59
1178 23392 » Marken, Audun (NOR) M40 Norge 02:56:12
1195 17055 » Hordvik, Stian (NOR) M35   02:56:23
1261 6154 » Bergersen, Erik (NOR) M45 Kristiansand Løpekl... 02:56:57
1305 12954 » Furuseth, Torbjørn (NOR) M35 Løpeklubben 02:57:21
1312 4101 » Ådalen, Kenneth (NOR) M30   02:57:23
1314 9649 » Dalen, Jan Vegar (NOR) M40 Ekne Il 02:57:24
1321 8179 » Bysheim, Johannes (NOR) M35   02:57:25
1332 25530 » Myrvold, Andre (NOR) M30   02:57:30
1432 24947 » Moradi, Hadi (NOR) MH Mandal & Halse Friidrett 02:58:12
1444 22784 » Lunde, Lars-Kristian (NOR) M30   02:58:15
1481 30719 » Sandven, Knut (NOR) M40   02:58:27
1490 26591 » Øksenholt, Anders B. (NOR) M35 SK Vidar 02:58:29
1496 26112 » Nilsen, Henning (NOR) M35   02:58:31

 
Kvinner:

Plass Startnr. Navn Klasse Klubb Nettotid
64 F3563 » Fresvik, Kjersti (NOR) WH Gular 02:56:55
68 F5408 » Johannessen, Adele Flakke (NOR) WH Sk Vidar 02:57:26
124 F1291 » Berg, Tonje (NOR) W30 Löpsklubben 1814 03:07:29
135 F4138 » Grindberg, Mona (NOR) W40   03:08:06
150 F4526 » Hauge, Anette (NOR) WH   03:09:38
151 F1050 » Banoun, Ninette (NOR) W50 Sk Vidar 03:09:42
160 F8130 » Nordstrøm, Kjersti (NOR) WH Konsmo Il 03:10:55
166 F8243 » Dr. Oiestad, Britt Elin (NOR) W35   03:11:11
202 F9631 » Sandven, Kirsten Johanne (NOR) W35 Il Try 03:13:44
323 F6807 » Ljoestad, Unn (NOR) W50   03:21:50
400 F3070 » Ekelberg, Janicke (NOR) W40 SkiLoperne 03:25:12
409 F8181 » Nyland, Guro Ekroll (NOR) WH Gular 03:25:35
460 F10645 » Steinsvik, Rita (NOR) W40 Romerike ultraloper... 03:27:08
468 F6832 » Loennecken, Cathrine (NOR) W45 Team Pay 03:27:28
538 F12072 » Wøien, Anne Kirsti Tobro (NOR) W30   03:29:13
587 F11473 » Viga, Astrid Fossaa (NOR) W50   03:30:19
610 F3165 » Erikssen, Eli (NOR) W60 Posten Kristiansand 03:30:51
611 F8940 » Raaen, Tone (NOR) W35   03:30:53
646 F10448 » Sogn-Larssen, Guri (NOR) W45 Il Try 03:31:37
652 F1694 » Braathen, Therese (NOR) W45   03:31:54
670 F1299 » Bergli, Eve Vangsnes (NOR) W40 SkiLøperne 03:32:37
703 F801 » Andersen, Ingrid (NOR) W35 R A Il 03:33:41
704 F735 » Alfsen, Klara Anett (NOR) W40   03:33:41
766 F11260 » Tryggestad, Iren (NOR) W50 Rustad Il 03:34:52
878 F9632 » Sandvik, Hege Langeland (NOR) W40   03:37:32
879 F6802 » Livastøl, Merete Langeland (NOR) W40   03:37:32
934 F8137 » Norlund, Anne Goderstad (NOR) W50 Froland Il 03:38:54
971 F1476 » Blegen, Hege Marie (NOR) W45 Kjelsaas 03:39:36
1008 F8242 » Øidvin, Eline (NOR) W35   03:40:30
1030 F4524 » Dr. Haug, Kari-Anne (NOR) W50 Rustad Il 03:40:44
1035 F11330 » Undheim, Ann Iren (NOR) W40 Undheim Il 03:40:47
1236 F11098 » Thorn, Nina Bergsvik (NOR) W40   03:44:42
1260 F10478 » Sørbø, Maria Bjørgaas (NOR) W35   03:45:03
1267 F954 » Ausland, Aud Soerboe (NOR) W45   03:45:11
1269 F8185 » Nystad, Vera (NOR) W70 Søgne Il 03:45:14
1295 F1640 » Borkmo, Line (NOR) W40 Namdal Lopeklubb 03:45:52
1337 F5699 » Keller, Lisa (NOR) WH Team Saltnes 03:46:30
1362 F7058 » Magnus, Janicke (NOR) WH   03:46:50
1461 F3284 » Faye-Lund, Anette (NOR) W45   03:48:14

 

HERFRA kan en søke frem alle resultatene, også alle de andre norske resultater.


Over_broa_Fra_togstasjponen_IMG_3584.jpg
Tusenvis av mennesker strømmet til startområdet i Berlin grytidig om morgenen. Foto: Roy Freddy Andersen

Startnummerutdeling_IMG_3588.jpg
Klart for startnummerutdeling i det sola stiger opp.   Foto: Roy Freddy Andersen

40000_til_start_IMG_3590.jpg
Slik så det ut når nesten 40.000 løpere gjorde seg klare til start. Foto: Roy Freddy Andersen

Sola_stiger_opp_over_Riksdagen_for_40000_deltakere_i_Berlin_Marathon_IMG_3591.jpg
Løperne gjør seg klar til Berlin Marathon 2015 foran den tyske riksdagen i hjertet av den tyske hovedstaden. Foto: Roy Freddy Andersen

Venter_paa_start_ IMG_3592.jpg
Den siste hvilen før 42 km med hard innsats.   Foto: Roy Freddy Andersen

Fotografering_foer_start_IMG_3595.jpg
Løperne gjør seg klar til Berlin Marathon 2015 – med fotografering. Foto: Roy Freddy Andersen

Morgenstund_IMG_3596.jpg
Morgenstund har gull i munn. Norske løpere klar til start. Foto: Roy Freddy Andersen

Undheim_IMG_3599.jpg
Denne gjengen fra Undheim IL satset hardt på Berlin Marathon 2015. Best ble Svein Ove Risa (startnummer 29606) på tiden 2.29,32.  Startnr 7436, Carlo Brekken kom på 75. plass i klasse 35-39 år på tida 2.39.04, og ble beste nordmann i klassen.

Et_menneskehav_IMG_3690.jpg
Berlin Marathon samler 40.000 løpere. Det er et menneskehav. Foto: Roy Freddy Andersen

Et_menneskehav_2_IMG_3698.jpg
Foto: Roy Freddy Andersen