Antakelig hadde gårsdagens forsøk på 3000 meteren i innendørs-EM kosta for mye for Henrik Ingebrigtsen. I alle fall løp han 7 sekunder seinere i finalen og måtte nøye seg med en ellevteplass blant de tolv som løp finale.

De to første 1000 meterne ble av teten gjort unna på 2.39 og 2.40, men mens vinneren klarte 2.30 på siste 1000 meter, hadde Henrik mer enn nok med å opprettholde farten. Han lå fra start av på en fjerde-/femteplass, men ble gradvis passert av flere løpere, og det var tydeligvis ikke hans beste dag.

- Jeg kjente det allerede fra start at dette ikke var dagen min. Jeg er på langt nær skremt av det de andre presterte, og det er jo ikke noe stas å prestere på denne måten, fortalte han til friidrett.no etter løpet.

- To løp på to dager ble nok i meste laget.

Det var det ikke for Haile Ibrahimov som er fra Etiopia, men løper for  Aserbajdsjan. Etter en sisterunde på 26 sekunder vant han greitt foran spanske Juan Higuero og irske Ciaran O'Lionaird. Underveis hadde Ibrahimov og tyrkiske Polat Kemboi Arikan skifta på å holde farten oppe, men mens Ibrahimov var råsterk mot slutten visna Arikan vekk og kom i mål på 8.00,72 og tiendeplass.

Ibrahimov vant på 7.49,74. Svenske Adil Bouafif løp forbi Henrik Ingebrigtsen mot slutten og ble nummer ni. Svenskene kunne også glede seg over en soleklar seier til Abebe Aregawi som utklasset konkurrentene på 1500 meteren og vant på sterke 4.04,47.