Det var bare arrangørenes gløgg og pepperkaker som skapte julestemning i Veldre tirsdag kveld. Med duskregn og varmegrader lignet "klimaet" mer om en kveld tidlig på høsten enn det som normalt er sesongens første snø-kut i ordets rette forstand. Snøen som falt hvit og fin fredag, var forvandlet til ruglete is og gjorde forholdene adskillig mer krevende enn på stabilt vinteføre.

Bjørn Egil Nordseth som også vant tilsvarende løp i fjor brukte f.eks. 40 sekunder mer da han fortsatte seiersrekken med 24.02 på den 6,6 km  lange runden oppom Kåshagan. Ole Flatebø var best av en stor gjeng ungdommer og besatte 2. plassen totalt på 24.17. Marius Wikstrøm fulgte på 3. plass ytterligere 22 sekunder bak.

Løtens lovende o-løpere var klart best av damene med 27.14, fulgt av Lise Busterud Nordal og Karen Amalie Nordseth som også noterte pene løypeperser på det vanskelige føret med hhv. 28.32 og 29.57.

Samleside for Snøkuten
Video med bilder Snøkuten 08.12.2015 (Foto: Stein Arne Negård)

Alle foto: Stein Arne Negård
Antall deltakere var helt identisk med november-utgaven, men med 26 aktive og med nær halvparten i de to yngste klassene (11 løpere) kan arrangørene si seg fornøyd med oppmøtet på holka.

Bjørn Egil Nordseth var i tet fra start og kunne svinge inn på den skummelt glatte skoleplassen som førstemann.

Ole Flatebø var med 24.17 bare 15 sekunder bak vinneren.

Emilie Westli Andersen er vant med utfordrende underlag og var første dame i mål på 27.14.

Lise Busterud Nordal tok en ny 2. plass i Snøkuten på 28.32.

Rolf_Bakken.jpgHar lokalredaktøren sett lyset - eller er det bare blitzen av Kondis' trofaste fotograf, mon tro?