Relativt stort og populært halvmaraton som går på høsten i storbyen London. Greenwich er riktignok ikke helt i sentrum av byen, men det er lett og raskt å komme seg dit. Greenwich er vel strengt tatt et område som er kjent for noe helt annet enn store løp; nemlig klokken! Og, det er forsåvidt relevant i løp...

Dette var femte gang arrangementet ble holdt, og selv om jeg ikke har vært på de fire første drister jeg meg til å si at dette muligens var det kaldeste. Mannen i hotellresepsjonen så med vantro på meg da jeg dro ut på løpetur dagen før løpet i knekort tights - vinteren kom til London denne helgen. Halvlang underdel var forøvrig helt riktig løpsbekledning for denne helgen, det var noen plussgrader, bare lett regn - men en ganske lei vind som gjorde at valget for klær på overkroppen var lett; lange ermer og hansker!

Det er Nike som er hovedsponsor for dette løpet, og det er et understatement å si at arrangementet drukner i en storby som London. Jeg var innom to av Nikes butikker i London denne helgen, og ingen av de hadde noen bannere eller foldere om løpet. Det var absolutt ingenting å se om løpet dagen før, før man nærmest var start- og målområdet. 

Til start og målområdet kunne man enkelt komme seg med tuben, jeg kjørte med Jubilee line fra Green Park på ca femten minutt. Alternativt kunne man både kjøre bil, buss og båt. For å ha minst mulig stress og usikkerhet på løpsdagen valgte jeg å ta turen ut på lørdag for å hente deltakergreiene mine.

Veldig lurt å gjøre seg litt kjent ved start/mål, jeg surra litt rundt før jeg fant en bortgjemt help desk. Ingen kø, upåklagelig service. I startposen fant jeg en skrikende gul t-skjorte fra Nike med startnummer printa på, en håpløs skolissechip (sånn som gjør at du må løsne halve skolissa på den ene skoa) og en utrolig bra blekke med info om omtrent alt du kan lure på (om løpet). Profft!

På søndag gikk alt veldig greit, tuben er pålitelig og nå var det tydelig på klientellet at det var løp på gang. Masse joggesko og treningsklær å se. Start- og målområdet var nå også forandret til et stort arrangement, og turen ut dagen i forveien betalte seg. Det var veldig lange toalettkøer, men mange - og de gikk visstnok radig unna. Bagasjeoppbevaringen fungerte utmerket også, det var inne i en stor hall (Soccer Dome) og organisert på nummerserier med tilsynelatende god orden på innsiden.

Det var også mulig å varme opp litt inne i hallen, siden det var ganske kaldt utenfor var dette en stor fordel. Etter litt oppvarming inne føltes det ikke kaldt å gå ut litt tynnere kledd. Starten var rett utenfor hallen, og startpuljene var godt nok organisert - og det var godt med plass, skilter og hjelpemannskap - hvis det skulle være nødvendig. Etter løpet fungerte også bagasjeoppbevaringen og hallen veldig godt. Litt langt å gå fra mål, men ikke noe problem. Fikk tilbake bagasjen veldig raskt, men det kan man nok takke profilen på dette arrangementet - snittiden var på 2:05 for alle løperne, så jeg kom i god tid før de store hordene. Jeg leste kommentarer fra andre om at det gikk treigt. Det var også forskjell på nummerseriene - min serie var veldig kjapp og effektiv.

Selve løpet
Starten skulle gå 9:45 - i alle fall slik jeg hadde oppfattet det - men det skjedde svært lite da. Mulig startpulje 1 fikk løpe, men det var ikke informasjon om det som jeg hørte. Drøye fem minutter senere begynte imdilertid feltet mitt å bevege seg, men vi passerte ingen pipende matte eller hørte noe annet startsignal. Jeg valgte derfor å ikke starte klokka. Vi nærmet oss så en start/mål bue etter 3-400 meter, og da stoppet alt opp igjen. En håndfull menn styrtet ut av feltet og ut på gresset og blottet baken. Utrolig så mye nerver som må ut! Etter nye fem minutter eller så lot de oss endelig slippe fri; løpet var i gang!

Det var fartsholdere med veldig synlige markører, dette skulle jeg selvsagt hatt bilder av. Men jeg kjører minimalistsk på løp og kamera/telefon er ikke med meg! Det var ingen lett løype, flere bakker og noen 360 grader vendinger, men ikke noe virkelig ille greier. Det var bra med drikke å få underveis, mest rene vannstasjoner men også et par powerade stasjoner. De delte ut flasker - og ikke skjønner jeg hva vi skal med 0,5 l energidrikk på en halvmaraton. Jeg tok en slik flaske ved 9 miles, drakk et par slurker og løp med den i hånda i en drøy kilometer der støtteapparatet mitt (venninne Unni) stod og tok i mot løpehansker og flaske. Hanskene kunne jeg kastet allerede etter 3-4 kilometer - de er gode å ha i begynnelsen, men etter hvert overflødige.

Fantastisk publikum som heiet alle inn den siste drøye kilometer. "Almost there", og mye energi og enutsiasme. Herlig!! Det var like god stemning ut fra start og i Greenwich park, ellers i løypa var det litt mer glissent.

Jeg kom ikke helt i flytsonen på dette løpet, var litt daff i kroppen og beina ville liksom ingenting. Men fra ca 16 km skjedde det endelig noe. Om det var energidrikken, synet av støtteapparatet, 10 miles skiltet eller en kombinasjon - det vet jeg ikke. Men fra Greenwich park og inn til mål fikk jeg da endelig litt fart i beina. Jeg løp forbi virkelig mange på de siste 5 kilometerne, skulle ønske jeg kunne få opp plasseringen min på de ulike passeringsstedene, men det finner jeg ikke noe sted. Egen GPS forteller meg at jeg brukte ca 30 min på de siste drøye 6 km.

Men dette med resultat og splittider er løpets, etter min mening, svakeste punkt. Jeg finner ikke noe skikkelig resultatliste, jeg får kun opp hvilken plassering jeg har totalt. Ikke per klasse, ikke per kjønn.  Det er ingen informasjon om hvem som vant, vinnertider eller hvor mange kvinner og menn som deltok. Syns dette er ganske svakt - men tror de bevisst har en litt annen profil enn andre løp.

Anbefaler til tross for dett løpet glatt videre, spesielt til de som ser på seg selv som "treigere" - men ikke utelukkende! Det var gode muligheter for å løpe i godt tempo, om man skulle ha det i beina. God stemning, mye publikum og mye lyd fra DJ-ene. 

Dette er hva de selv skriver: 
Run to the Beat powered by Nike+: London's Music Half Marathon will return next year to The O2 Arena for its sixth instalment with a date yet to be confirmed.

A massive 18,500 runners are expected to run the Docklands course passing multiple stages featuring today's best music talent en route with the main stage located at the start and finish (so your send-off, finish line moment and warm down will certainly be like no other).Previous headline acts have included Calvin Harris, Tennie Tempah and DJ Fresh, keep your eye on the music page for updates on our 2013 line up.