Henrik Ingebrigtsen ser ut til å satse alt på 800 meterduellen med Thomas Roth på søndag. Han løp jo 1500m i DN-galan i går og var ikke å se i Tønsberg på formiddagen.

Derimot var alle de andre favorittene på plass. De fleste fikk en rolig joggetur i finværet og varmen på formiddag. Speiselt i første heatet gikk det relativt sakte på de første rundene. De eneste som forsøkte å få farten opp på slutten var Magnus Hannevig Pettersen og Magnus Sirnes Hjellum. Hjellum visste at han hadde den svakeste spurten i feltet. Ut på oppløpet trodde Magnus  at det skulle gå, men de andre kanonene kom litt for fort til at han rakk finalen.

I andre heatet ble det rekordjevnt. Sindre Buraas vant forsøksheatet med "hele 12 hundredeler" foran Hans Kristian Fløystad. Mellom Fløystad og Snarby på sjuendeplass skilte det 16 hundredeler, en hundredel mellom Vidar Dahle som fikk siste finaleplassen og Terje Snarby som må se finalen fra tribunen.

Terje Snarby fra Strindheim må skuffet konstatere at han var 16 hundredeler fra andreplassen i feltet og en fattig hundredel fra 6. plassen som ga finaleplass. Han kastet seg frem mot målstreken, men den siste centimeteren manglet.

9 325 Henrik Nordtug Steinkjer FIK 4,11,44

Helge Langen fra Rindal var veldig spent før start. Var formen god nok til finaleplass?

Nervøs var også Magnus Hannevig Pettersen fra Sturla. Her kommer han inn på banen fra skogen utenfor. Av hensyn til det ekstremt høye bøtenivået i Tønsberg kommune, kan vi ikke si hva han gjorde utenfor stadion.

Spente løpere før start. Hvem av oss tre får ikke løpe finalen i morgen ?

Magnus Sirnes Hjellum og Erik Udø Pedersen tok kommandoen ut fra start.

Magnus Hannevig Pettersen kontrollerer etter en runde.

På nest siste oppløpsside begynner farten å øke. Magnusene ønsker mer fart før siste oppløpsside.

Magnusene kjører på med 380 meter igjen å løpe.

Mens Erik Udø Pedersen etter beste evne forsøker å følge toget som går, har Henrik Nortug og Bjørnar Lillefosse gitt opp finalehåpet.

Magnus Sirnes Hjellum skjønte også til slutt at finaleslaget var tapt.

Morten Velde først i mål, men fortsatt morgenuggen. Han syntes kvaliken ble i tidligste laget og gleder seg til finalen ettermiddagstid i morgen (kl. 1705). Da er han skikkelig våken og lover å gi forhåndsfavorittene kamp helt til mål.

Helge Langen klarte det. Finaleplassen er sikret rett bak Filip Ingebrigtsen og Erik Udø Pedersen.

Bjørnar Lillefosse spurter inn til åttendeplass og ingen finale.

En sliten Henrik Nortug skjønte tidlig at finaleplassen røk, men han var godt fornøyd med gjennomføringen og tiden han løp på.

Heat 2 - En hundredel fra finaleplass

Terje Snarby fikk ikke være med de andre løperne videre til finale.