Ingeborg+L%F8vnes+med+sitt+f%F8rste+Junio+NM-gull%2C+men+trolig+ikke+det+siste.+G%E5r+det+som+Ingeborg+%F8nsker+og+h%E5per+p%E5%2C+vil+hun+sanke+mange+gullmedaljer+i+%E5rene+som+kommer%2C+b%E5de+p%E5+junior-+og+seniorniv%E5.
Ingeborg Løvnes med sitt første Junio NM-gull, men trolig ikke det siste. Går det som Ingeborg ønsker og håper på, vil hun sanke mange gullmedaljer i årene som kommer, både på junior- og seniornivå.
Ingeborg debuterte på distansen i år. Fortsatt er 800m prioritet, men den positive opplevelsen i Hovedmesterskapet i Trondheim gjorde at hun ønsket å prioritere 1500m i Junior NM.

Ingeborg er jo medaljekandidat også på 800m i morgen, men har ikke bestemt seg om hun vil stille opp på distansen. To forsøk i går, finale på 1500m i dag er uvant kost for den talentfulle løperen fra Strømmen.

Den største utfordreren til Ingeborg, Monika Kørra, måtte dessverre bryte etter 100m pga sykdom. Det er tvilsomt om vi får se henne på hinder i morgen pga sykdommen. Hun prioriterer nok å bli helt frisk til hun reiser vestover til USA neste helg.

Resultater Kvinner jr19 1500 m, Finale

1 330 Ingeborg Løvnes Strømmen IF 4,50,24
2 279 Ida Margrethe Neverdahl Skjalg IL 4,50,88
3 271 Martine Kongsten Ski IL Friidrett 4,53,56
4 308 Runa Skrove Falch Steinkjer Friidrettsklubb 4,55,78
5 369 Sigrid Jervell Våg Trondheim Friidrett 4,57,81
6 421 Ida Østerås Verdal Friidrettsklubb 4,57,96
7 52 Helene Strømblad Hansen Fik Bfg Fana 4,59,89
8 309 Rut Appelkvist Steinkjer Friidrettsklubb 5,02,53
9 10 Julie Frøslev Mathisen Askim IF 5,05,53
10 373 Tonje Uvsløkk Haugen Trondheim Friidrett 5,10,56
243 Monika Kørra Ren-Eng, FIK DNF
389 Mari Hauge Tyrving IL DNS
Spente løpere før start
Monika Kørra ut med sykdom etter 100 meter
Dessverre fikk vi ikke se Monika Kørra mer enn 100 meter i dag. hun fikk et halsonde til helgen som ikke har gitt seg. I dag tvilte hun på om vi får se henne på hinder i morgen. Vi krysser fingrene og håper hun blir frisk til hinderfinalen.
Feltet samlet fra start
Men Ingeborg Løvnes hadde full kontroll hele veien
Første NM-gull .. og klar for nordisk
Tekst og foto: Rune Helle
STAVANGER: Ingeborg Løvnes (17) tok sitt første NM-gull for juniorer da hun spurtbeseiret hjemmehåpet Ida Margrethe Neverdahl fra Skjalg på 1500 meter (4.50,24). Hun skulle dermed også være klar for det nordiske ungdomsmesterskapet i Bergen helgen som kommer.
- Tiden var ikke så bra, men jeg er likevel veldig fornøyd med å ha sikret meg mitt første NM-gull, sa Ingeborg som tidligere har vært klart best på 800 meter.

- Det gikk så rolig i starten i denne finalen at det ikke kunne bli noen stor tid. Jeg følte at den sist runden var min, og da jeg fant min favorittposisjon tre hundre meter fra mål så jeg klart en mulighet, sier Ingeborg. Hun presiserer at for henne var dette en perfekt løpsutvikling.

- Dette er første året jeg løper 1500 meter, så jeg håpet i forkant på at det ikke skulle bli for høyt tempo fra start. Nå kunne jeg ligge i feltet å kontrollere, sier Strømmen-jenta.

Mye skadet
Ingeborg har vært veldig mye skadet de siste årene. Både da hun var 14 og 15 fikk hun sesongene mer eller mindre spolert på grunn av skader. Hun slet en del i fjor også, men da gjorde hun flere gode løp, og det ble også UM-gull.

- Skadene har ikke vært et like stort problem denne sesongen, sier Ingeborg som håper det er et kapittel som snarest mulig kan gå i glemmeboka.
Martine dro opp feltet med en runde igjen
Martine Kongsten virket usedvanlig sprek en runde før mål. Det hadde hun all grunn til. Selv om farten ble høy mot slutten, klarte langdistansespesialisten å holde følge helt inn. Det ga en velfortjent bronsemedalje på Ski-løperen.
Helene Strømblad Hansen og resten av feltet prøvde å holde følge
Ingeborg Løvnes spurtbeseiret hjemmehåpet Neverdahl
Og da kunne hun juble for sitt første Junior NM-gull
Selv om Løvnes har mest erfaring fra 800 meter, viste hun ingen problemer med å holde ut de ekstra meterne, og i målområdet hadde hun mer enn nok pust til overs til å svare på noen spørsmål.

Er du fornøyd med løpet?

-Ja. Det passet meg bra at det gikk rolig i starten.

Hvordan har sesongen vært?

-Det har blitt pers i de fleste øvelser, så jeg er fornøyd. Jeg løper egentlig 800 meter og løp min første 1500 meter denne sesongen.

Hva gjør du når du ikke løper?

-Jeg skal begynne på videregående til høsten.

Beste treningstips?

-Trene jevnt. Ha det gøy og variere treningen.

Har du hatt noen skader denne sesongen?

-Ja, mange. De verste har vært da jeg var rundt og slet med betennelse i hælen, også hadde jeg en muskelavrivning en gang etter fall på sykkel.

Mål fremover?

-Det er landskampen neste helg.

Største høydepunkt så langt i løpskarrieren?

-Plasseringsmessig så er det 1500 meteren i dag. Generelt sett var beste løpsopplevelse da jeg var 13 år og løp 600 meter.
Martine Kongsten spurter inn til bronsemedalje
Sigrid Jervell Våg spurter inn
Tonje U. Haugen fikk det tøft i finalen i dag