Kampen om seieren i herreklassen trodde man skulle stå mellom Robert Hansen og Christan Fredriksen. Robert løp jevnt hardt fra start og fikk en tidlig ledelse som han holdt kontrollert inn til mål på tiden 16.48. På andreplass kom Christian Fredriksen med tiden 17.04 og tredjeplassen gikk til Marius Elvedal på 17.20.

To unge gutter imponerte spesielt med å bli nr. 4 og 5 totalt. Magnus Tuv Myhre, som løper i gutter 12–13 år, ble nr. 4 med tiden 17.51 og 15 år gamle Sivert Sælid ble nr. 5 på 17.56.

Blant damene trodde man seieren skulle stå mellom Marte Pedersen, Ida Marie Dahl, Maria Aure og Celia Helander. Celia løp hardt fra start og tok ledelsen, men holdt ikke helt inn til mål. Seieren gikk til Marte Pedersen på tiden 18.40. Maria Aure ble nr. 2 på 18.53 og Celia Helander ble nr. 3 på 19.01.

Foreningen Schjongsløpene står som arrangør av Schjongs-5er’n og formålet til foreningen er å arrangere sentrumsnære løp med fokus på løpsglede og sunn livsstil. I løpet var det flere av deltakerne som aldri hadde deltatt i et løp før, og disse gjorde en imponerende innsats ved å løpe hele distansen. Etter målgang fikk alle løperne servert frukt. Det satte både barn og voksne stor pris på.

Heradsbygda Håndball var leid inn som medhjelpere til løpet og de fikk mye skryt av deltakerne for god service og sitt gode humør.

Resultater_Schjongs_5_ern_2013.pdf