BILDET: Hildegunn Hovdenak kunne juble for andreplass i randoneesprinten i Tromsø. Latita Roux vant, og Maude Mathys kom på tredjeplass. (Foto: Kjersti Solvoll Bakketun Tronvoll) KLIKK PÅ BILDET FOR STOR UTGAVE!

Hildegunn Hovdenak viste god form allerede på lørdag da hun ble nummer åtte i det individuelle rennet. I prologen på sprinten søndag viste hun med sin tredjeplass at hun virkelig hadde ambisjoner. I semifinaleheatet tok hun føringen fra start og kom først til mål.

Like offensivt gikk hun til verks i finalen, men mot toppen stivna hun noe og ble forbigått av Latita Roux som vant suverent. Hovdenak holdt unna for resten av feltet og tok en klar andreplass.

I herreklassen ble det gått prolog, med hele sju norske løpere på start. Resultatlister fra prologen ble imidlertid aldri offentliggjort, men etter mye venting ble det omsider avklart hvilke tolv løpere som skulle gå i semifinalene. Ingen av de norske løperne var blant disse tolv. Hvilken plass de fikk i prologen er foreløpig ukjent. Da semifinalene skulle starte var det nemlig kun tre av de kvalifiserte løperne som ønsket å gå, resten stilte ikke opp i protest mot ISMF. Tekniske problemer med tidtakingen og kommunikasjonsvikt mellom arrangør og ISMF førte til lang ventetid mellom prolog og semifinaler. Dette var etter sigende det som førte til en protest fra flere av de utenlandske løperne. Sprintkonkurransen for herrene ble dermed aldri fullført, og det foreligger ingen resultater fra løpet. En meget uheldig episode i avslutning på verdenscupen, som dessverre gikk hardest utover arrangørene i Tromsø.

I lørdagens Blåtind Artic Individual Race ble Lars Erik Skjervheim fra Voss best av de norske gutta med en 15. plass, 6.39 bak William Bon Mardion fra Frankrike som vant på 1.23.02. Kilian Jornet kom på fjerdeplass med 1.25.05.

Latita Roux fra Frankrike vant også det individuelle løpet, og hun var 12 minutter foran Hildegunn Hovdenak på 12. plass.

Resultater fra Blåtind Artic Individual Race

Hildegunn Hovdenak leder an under finalen i sprinten i verdenscupavslutninga i Tromsø. (Foto: Kjersti Solvoll Bakketun Tronvoll)