Lørdag 23. november var den store terrengløpsdagen i USA med studentmesterskap i de ulike divisjonene.

Vegard Ølstad hadde vist imonerende form i lang tid, og i den store finalen klarte han å holde 244 av 245 konkurrentene bak seg. Vegards universitet, Western State, konkurrerer i divisjon 2 der nivået naturlig nok er noe lavere enn i divisjon 1.

Gjøvik-gutten var 11 sekunder bak vinneren som gjorde unna de 10 terrengkilometerne på 29.51. Bak til tredjemann skilte det 1 sekund.

Brødrene Tom og Harald Kårbø fulgte fint opp med 11. og 19. plass, henholdsvis 37 og 58 sekunder bak Vegard Ølstad.

Kristin Brøndbo og Runa Falch kom på 10. og 24. plass i jentenes divisjon 2. De løp 6 km, og Kristin var 29 sekunder bak Jennifer Agnew som vant på 20.51. Runa var 20 sekunder bak Kristin.

I den perstisjetunge divisjon 1 hadde Norge bare en representant, Karoline Skatteboe, som ble nummer 181 av 253 løpere. Hun brukte 21.54 på de 6 kilometerne mens løpet ble vunnet av Abbey D'Agostino på 20.01. D'Agostino er en klasseløper med 15.11,35 som pers på 5000 m.

Herreklassen ble vunnet av kenyanske Edward Cheserek, som i sterk vind og på gjørmete underlag tok igjen og løp fra den store favoritten, Kennedy Kithuka, også han fra Kenya.