Marsjen ble første gang arrangert i 1999, og arrangementskomiteen fikk sjokk da hele 1000 kvinner meldte seg på. På noen dager måtte de ordne med busser fra hele regionen for å kunne frakte alle til start og ikke minst å få alle ned igjen fra Selstali til Rjukan langs en smal setervei som så vidt er bred nok for en buss, og som er helt uten møteplasser underveis.

Året etter meldte 2500 "kjerringer" seg på, som fortsatt står som rekord. Siden har det stort sett vært rundt 2000 deltakere hvert år. Lørdagens marsj passerte også såvidt 2000 påmeldte, og på tross av elendige værmeldinger var det over 200 som etteranmeldte seg. Det ble da også en våt opplvelse med tåke og regn.. 

Den 9 kilometer lange lange løypa går i kupert og krevende fjellterreng og har start på rundt 1000 moh. Høyeste punkt er 1260 meter over havet. Underveis er det utsiktspunkter med overblikk over Rjukan og Vestfjorddalen. Mens du går, kan du også nyte utsikten over Hardangervidda - blåne på blåne. Og hele veien ligger Gaustatoppen der som en mektig kulisse. Synd at tåka skjulte fjelltoppen på lørdag. 

Kondisjonsweekend på Rjukan
Mens 2000 damer gikk de 9 kuperte kilometerne lørdag, står 22 km og 12 km vei- og terrengløp på programmet søndag. Helteløpet, som starter ved Møsvanndammen for 22 km-løypa og  Skarfossdammen for 12 km-løypa, går i mål i sentrum av Rjukan. Begge løpene starter kl. 12.

I sentrum av Rjukan er det løp for barn og unge (til og med 16 år.) Sekretariatet i Tinn Regnskap ved torget er åpent fra kl. 8 til 10.30 for utdeling av startnummer og etteranmelding.


Målpassering: Mål er på Selstali seter på 950 moh. Den ligger i enden av en 9 km lang setervei som tar av fra riksveien mot Rauland. Her er det to garva medhjelpere som er forfremmet til å ta i mot de 2000 damene for å gi dem deltakerpin og kanskje også en seierklem.


KremjobbDamene var blide tross det sure været og varmet "premiegutta" med rause klemmer. Det spørs om de to herrene gir fra seg denne jobben til neste år. 


Arrangementskomitéen: Stolte damer serverte seterkost for pressen på Selstali og var godt fornøyd med årets arrangement som inneholder en totalopplevelse med underholdning underveis og i mål og et stort kulturprogram  på Rjukan.

Det er en weekend hvor jentegjenger og syklubber slår ut håret og fyller hoteller og restauranter hele weekenden fra Gaustablikk til Skinnarbu. Deltakerne kommer fra hele Østlandet, og noen kommer enda lenger fra. Blant annet er en gruppe med danske damer gjengangere. 

I fjor gikk fredsprisvinner Rigoberta Menchü Kjerringsveiven, som støtter et hjelpeprosjekt i Guatemala. Deltakerbeviset er et armbånd som lages av kvinner i Guatemala.

Av bildene på veggen bak Kjerringsveivens ledelse ser vi at flere kjentfolk har besøkt setra på Selstali. På det ene bildet er det dronning Sonja og Kong Harald som sitter ved samme bordet, Og til høyre er det "gutta på tur" med Bjørn Dehli i spissen som spiser seterkost.


Musikk: Alle bordene som var satt ut på setertunet fikk stå nesten urørt i regnet, men musikken varmet........


..... Istedenfor benket "kjerringene" seg under takskjeggene og drakk saft og spiste rømmegrøt. Noen hadde også brakt med seg litt sterkere drikke.


Busskø: Mens deltakerne vanligvis benker seg ved bordene for musikk, mat og drikke på Selstali, valgte mange i år å stille seg fortest mulig i busskøa for raskest mulig å returnere til butikker, restauranter og barer i Rjukan sentrum, for siden å gå på show og kunstutstilling i kinoen.