Med så få løpere fikk de tre deltagerne en ekstra utfordring med å holde farten oppe mellom vindslagene da de ikke ble liggende i rygg. Kristine Eikrem Engeset fra Tingvoll FK vant gullet uten å måtte gå ned i kjelleren på tiden 6,26,80. Sølvet gikk til Kristin Brøndbo fra Steinkjer FK på 6,54,44, som i tillegg til medaljen kunne glede seg over ny pers. Anniken Ruud, bronsjevinner, satte også pers da det var første gang hun prøvde seg på 2000m hinder.

Resultater:

1 Kristine Eikrem Engeset Tingvoll FK 6,26,80
2 Kristin Brøndbo Steinkjer FK 6,54,44
3 Anniken Ruud Borg FIL 8,04,16


Årsbeste:
Kristine Eikrem Engeset Tingvoll FIK 6.33.30
Kristin Brøndbo Steinkjer FIK 7.07.6
Anniken Ruud Borg, FIL

Les om hinder i fjorårets Junior NM
Kristine Eikrem Engeset fikk luke tidlig i løpet
Og kunne derfor holde et jevnt og raskt tempo uten å møte veggen
I morgen stiller Kristine til start på 1500m finalen, og ville derfor ikke tømme seg for alle krefter. Løpet i dag syntes hun gikk lett; så det blir spennende å følge henne i morgen. Kristine Eikrem Engeset er i likhet med Silje Fjørtoft og Karoline Bjerkeli Grøvdal klar for VM i Osaka, som har fått hovedprioritet denne høsten, og er derfor i en treningsperiode. Neste helg stiller hun til NM i Askim for å få med seg enda et mesterskap i det som har vært en veldig god sesong for Tingvoll-løperen.
Anniken Ruud fra Borg FIL stilte sprekt opp til 2000m hinder for første gang
Og var litt usikker på om det ga mersmak eller ikke
Vi+h%E5per+likevel+vi+f%E5r+se+mer+av+henne+i+tiden+fremover%2C+med+tanke+p%E5+manglende+bredde+i+de+%F8vre+aldersklassene.+Anniken+Ruud+hadde+egentlig+tenkt+%E5+l%F8pe+800+m%2C+men+da+kvalifiseringstiden+glapp+for+jenta+som+har+pers+p%E5+2%2C25%2C12%2C+var+hun+ikke+snauere+enn+%E5+si+ja+da+treneren+foreslo+2000m+hinder.
Vi håper likevel vi får se mer av henne i tiden fremover, med tanke på manglende bredde i de øvre aldersklassene. Anniken Ruud hadde egentlig tenkt å løpe 800 m, men da kvalifiseringstiden glapp for jenta som har pers på 2,25,12, var hun ikke snauere enn å si ja da treneren foreslo 2000m hinder.
Kristin Brøndbo fra Steinkjer FIK hadde ingen problemer med vanngravene
Ny+personlig+rekord+ble+det+ogs%E5+for+Steinkjerjenta+som+tok+s%F8lvet.+I+morgen+stiller+hun+opp+p%E5+1500m%2C+og+etter+dagens+konkurranse+har+hun+hvertfall+vist+at+formen+er+der+den+skal%21
Ny personlig rekord ble det også for Steinkjerjenta som tok sølvet. I morgen stiller hun opp på 1500m, og etter dagens konkurranse har hun hvertfall vist at formen er der den skal!
Kristine i mål til gull og NM-tittel
Droppet rekord-forsøk
Tekst og foto: Rune Helle

TØNSBERG: Kristine Eikrem Engeset (19) vant 2000 meter hinder som hun ville under helgens junior NM. Med et litt bedre felt og en litt annen prioritering vill det trolig ville blitt norsk juniorrekord på Kristine på hinder.

- I helgen hadde jeg mest fokus på å levere en god 1 500 meter, sa Kristine som vant også her (4.18,40). Hun har pers på 4.09,40 fra åpningsstevnet i Florø. Hadde Kristine prioritert norsk juniorrekord å 2000 meter hinder ville hun ganske sikkert tatt den.

- Rekorden frister, men det er tvilsomt om den noen gang blir min. Dette var trolig mitt siste løp på 2000 hinder, og det hadde vært en god følelse å ta den norske rekorden, før jeg rykker opp i eldste klasse. I helgen valgte jeg å ikke gi for mye gass, sa hun etter 6.26,80. Rundt fire sekunder bak rekorden.
- Jeg løpe helt alene, og det var veldig sterk vind. Derfor er det klart at jeg har denne rekorden inne, sier Kristine som ble nummer to under junior EM etter treningsvenninnen fra Isfjorden. Det var 3000 meter hinder, understreker hun.

Sikter mot VM
Kristine presiserer at all fokus for tiden er rettet mot VM i Japan.
Både her og i eldre junior løper vi 3000 hinder. Derfor regner jeg som sagt ikke med at det blir flere sjanser til å ta denne rekorden. Bare dager etter at jeg er kommet hjem fra Japan flytter jeg til USA for å studere, sier Tingvoll-jenta som ikke bryter samarbeidet med trener Magne Vullum.

- Jeg vil fremdeles trene etter program fra Vullum, og det blir nok mye kontakt på e-mail og telefon, sier Kristine som presiserer at hovedgrunnen til at hun flytter er ønske om å komme i kontakt med et større miljø, samtidig som hun fristes av tanken på helt andre treningsforhold vinterstid.
Og her står gulljentene på hinder samlet; Silje Fjørtoft og Kristine Eikrem Engeset
Mens+Silje+Fj%F8rtoft+fra+%D8rsta+IL+sikret+seg+gullet+p%E5+3000m+hinder+KJ22%2C+ble+Kristine+vinneren+av+2000m+KJ19+
Mens Silje Fjørtoft fra Ørsta IL sikret seg gullet på 3000m hinder KJ22, ble Kristine vinneren av 2000m KJ19