Tesfaye kommer, som navnet indikerer, fra Etiopia, men han løper for Tyskland og har fram til nå hatt 1500 m som sin spesialdistanse. Der har han så god pers som 3.31,98 ute, og i vinter løp han på 3.34,13 inne, noe som er verdens beste innendørstid i 2015.

Nå viste 22-åringen det store registeret sitt ved å løp 10 km på 27.54. Amos Mitei fra Kenya på andreplass ble slått med 4 sekunder mens nederlandske Jesper van der Vielen ble nummer tre på 28.18. Så fulgte fem kenyanske løpere før Sondre Nordstad Moen som ikke hadde en av sine beste dager. Da han to uker tidligere løp Venloop Halvmaraton på 1.02.32, passerte han 10 km på 29.09. Nå ble den offisielle tida 29.11. Halvveis lå han bare 8 sekunder etter teten, så det var mot slutten det stoppet opp.

- Jeg var for sliten etter halvmaratonløpet to uker før. Beina spilte ikke helt på lag de siste dagene før løpet, og jeg var tung til beins fra start. Fra 4 km, som jeg passerte på 11.21, og inn handlet det egentlig bare om å komme seg til mål, forteller Sondre Nordstad Moen til Kondis.

Men han likte løpet og løypa.

- Det var et veldig bra arrangement med fin atmosfære. Det er nok den raskeste 10 km-løypa jeg har løpt i noen gang. Kun to små "bakker" over en bro etter knappe 1 og 5 km. Ca. 10 høydemeter stigning og stort sett bare rette strekninger, forteller Sondre.

Kvinneklassen ble vunnet av Asefa Kebede fra Etiopia på 31.49. Hun var nesten minuttet foran kenyanske Faity Chepkoech på andreplass. Svenske Sarah Lahti løp meget bra og ble nummer fire med 32.58. Med det var hun bare 34 sekunder bak Isabellah Anderssons svenske rekord.