Kollentrappa, kjent for sin utfordrende oppstigning i hjertet av Holmenkollen, fant sted for niende gang med et sterkt oppmøte. Til tross for at deltakerrekorden ikke ble slått i år, fullførte 293 deltagere løpet, inkludert stafettlag. Deltakerreduksjonen skyldtes trolig værmeldinger som skremte bort noen, men dagen endte med strålende forhold og topp stemning.

frank-lovik.jpgFrank Løvik på vei mot toppen. (Foto: Arrangøren)

Trappeløpet Kollentrappa består altså av hele 600 trappetrinn. Det er et slitsomt med annerledes og spennende løp som tiltrekker seg både erfarne løpere og nykommere hvert år. Holmenkollen nasjonalanlegg sørger for å gi en en spektakulær ramme for løpet. I Kollentrappa settes både bein og utholdenhet på en skikkelig prøve.

- En fantastisk opplevelse, til tross for slitne bein, sa en av deltakerne.

Arrangørene var også fornøyde med dagen.
- Vi er svært fornøyde med gjennomføringen, og stemningen var helt topp, uttalte arrangøren Aktiv For Epilepsi og Trappefolket.

Pallen herrer: 1. plass Håkon Hjelstuen ( Vant også i 2018 ) 2 plass: Jonas Gaare ( 2 plass i fjor også ). 3. plass: Mathias Hoelsveen ( 3. plass i fjor også ) Forøvrig tvillingbror til flere ganger Kollentrappa-vinner Malin Hoelsveen som vi nå også kjenner godt med topplasseringer innen ski og 1500 meter. (Foto: Arrangøren)

De 10 beste herrene (se alle resultater her)

Plass BIB Navn Klubb / Sted Klasse Tid Diff.
10 374 Lasse Rypdal Trappefolket M45-49 3:23.0 0:43.3

Pallen Kvinner: 1. plass Anna Medle, endelig seier etter mange år med sterke plasseringer. 3. plass Emma Brørs-Larsen, også vinner av 14-15 års klassen. (Foto: Arrangøren)

De 10 beste kvinnene (se alle resultater her)

1 73 Anna Medle Sørkedalens idrettsforening K40-44 3:32.5 0:00.0
2 371 Eva Mørch Skaugvold   K40-44 3:32.9 0:00.4
3 394 Emma Brørs-Larsen   K14-15 3:55.4 0:22.9
4 358 Torhild Hammerich Trappefolket K50-54 3:55.7 0:23.2
5 286 Sanna Hallingstad Rælingen langrenn K14-15 4:01.4 0:28.9
6 77 Vilde Dille Øvreeide Deloitte BIL K23-34 4:09.0 0:36.5
7 377 Elisabeth Hoelsveen   K50-54 4:10.0 0:37.5
8 330 Marte Jørgensen Trappefolket K23-34 4:10.1 0:37.6