Resultater Kvinner jr22 3000m

1 425 Silje Fjørtoft Vidar, Sportsklubben 9,33,53
2 351 Ingunn Opsal Tjalve, IK 9,38,01
282 Kristine Eikrem Engeset Skjalg IL DNF

Gull igjen
Tekst og foto: Rune Helle
STAVANGER: Da Kristine Eikrem Engeset (20) brøt 3000 meter var det fritt frem for Silje Fjørtoft (21) da junior NM startet på Stavanger stadion i går. De to Ørsta-jentene var helt i en klasse for seg i eldre junior til Eikrem Engeset kastet inn håndkleet.

- Jeg gjør et bra løp i vinden, sa Silje som ikke hadde noen mulighet til å henge på Karoline Bjerkli Grøvdal(18). Jenta fra Isfjorden som løper i den yngste klassen er tilbake for fullt, og da er det ikke mange i Norge som har en sjanse til å holde følge.
Silje var 13 sekunder bak pers da hun vant i går.

- Det var vanskelige forhold. Vinden var sterk, og jeg kjenner også et en lang og hard sesong nå endelig går mot slutten, sier USA-studenten. Hun startet sesongen med terrengløp like over jul. Banesesongen i statene går fra mars.

- Jeg reiste rett fra en sesong i USA på hell til en norsk sesong som nettopp var startet, sier Silje som neste helg setter seg på flyet tilbake til Texas.

- Jeg trives veldig bra der borte, og jeg er også blitt en bedre løper selv om det ikke går like klart frem av mine personlige rekorder som jeg hadde håpet, sier hun.

Dropper hinder
Silje har bestemt seg for å droppe søndagens 3000 meter hinder. I dag løper hun 1500 meter. Stiller ikke Kristine er sjansene store for at det kan bli et nytt gull.

- Hinder er min favoritt, men jeg har gjort mange løp på den distansen i år, sier Silje som har to strake NM-gull for senior på hinder.

- Jeg velger heller å ta en 800 mer på søndag. Det er i utgangspunktet litt kort for meg, men jeg har lyst til å prøve å sette pers, avslutter hun.
Silje la seg bakerst i feltet fra start i stjernemøtet
Da ble det en duell mellom Silje Fjørtoft og Ingunn Opsal
Sisterunden ble avgjørende i dag
Silje Fjørtoft avgjorde løpet på sisterunden.
Silje var brukbart fornøyd med løpet forholdene, og spesielt den tøffe vinden, tatt i betraktning. Gullet gledet for Ørstajenten som representerer SK Vidar, og som har bodd i Texas, USA det siste året. Der trivdes hun veldig godt med gode treningsforhold og mye god konkurranse.

Hun har hatt en svært lang sesong i år i og med at den amerikanske universitetssesongen går i vinterhalvåret og den norske i sommerhalvåret.
Kristine Eikrem Engeset var det store spørsmålet i kveld
Vi fikk ikke snakket med Kristine etter løpet. Derfor vet vi ikke årsaken til at hun brøt etter kun to runder. Før løpet regnet hun med at hun kom til å droppe 800m-finalen av de fire løp hun var påmeldt på. Forhåpentligvis stod hun av tidlig i dag for å kunne være i best mulig slag til 1500m finale og 3000m hinder. Det får vi vite i løpet av lørdagen.