Bli Kondismedlem! Les alle artikler i 10 kondisjonerte blader hvert år.
KONDISbladet nr.8
KONDIS-Årgang 2013
KONDISarkivet (se oversikt over alt Kondis-innhold siden 1999, og les mange smakebiter)   

 

For to år siden ble 33-serien til Asics lanserte og bestod av sko rettet mot de siste års store trend: naturlig løping. Tallet 33 kom fra antall ledd vi mennesker har i foten, og skoene i 33-serien var konstruert for å samarbeide med alle disse 33 leddene og dermed gi foten et naturlig bevegelsesmønster.

Oppstarten for to år siden var en grei begynnelse, men ga rom for forbedringen. Forbedringene kom i fjor og viste at konseptet hadde livets rett og en lys framtid.

Ytterligere forbedringer kommer nå, og årets tilskudd i familien har fått navnet Gel-Super J33. Dette er en lett sko på 218 gr (veid i str. 42) som har en lav profil på 6 mm hæl-tå-dropp (20 til 14 mm) og er konstruert spesielt for løpere som overpronerer. Det at en sko konstruert for «naturlig løping» og et naturlig bevegelsesmønster skal korrigere foten, kan virke som en selvmotsigelse, uten at vi skal ikke henge oss altfor mye opp i dette. Mens årets nykommer, Super J33 er beregnet for overpronasjon, er Lyte 33 (som kommer i sin tredje versjon) beregnet for et nøytralt løpesteg.
 

Tester Kondis har gjort, pluss skoens vekt og oppbygning, forteller oss at Super J33 har blitt en mellomting mellom konkurransesko og lett treningssko. For de fleste løpere og mosjonister vil Super J33 være aktuell som et supplement til mengdetreningsskoene man allerede har. Super J33 er også en fin introduksjonsmodell for dem som vil teste ut konseptet «naturlig løping», uansett om du er hæl-, midt- eller forfotsløper.

For erfarne og godt trente løpere kan Super J33 være en god og allsidig sko til det meste fra rolige turer til intervaller, lange konkurranser og maraton. For raske intervaller og kortere konkurranser vil nok lettere konkurransesko (som DS Racer eller spesielt Piranha, om vi skal holde oss innen Asics-sortimentet) være mer aktuelle. Super J33 gjør seg best på asfalt og grus, siden yttersålen kan oppleves som noe glatt på våte skogsveier.

Overdelen på Super J33 er myk og fleksibel og former seg godt etter foten. Skoen er middels bred, og hælkappen er noe av det mykeste og mest fleksible vi kan huske å ha sett på skomarkedet. Sannsynligvis godt egnet for løpere som sliter med ømtålige akillessener. Mellomsålen er det som må kalles velkjent fra Asics: god og fast støtdemping, samtidig som man får god kontakt med underlaget og respons i frasparket.

Skoene er forventet i butikkene rundt årsskiftet.

Asics Gel-Super J33
Vekt: 218 gr
Pris:
1.200 kr     (1 020 for Kondismedlemmer)

Bli Kondismedlem! Les alle artikler i 10 kondisjonerte blader hvert år.
KONDISbladet nr.8
KONDIS-Årgang 2013
KONDISarkivet (se oversikt over alt Kondis-innhold siden 1999, og les mange smakebiter)