455 fullførte første løp i UKI-karusellen
Det var bare deltagerne i barnekarusellen som fikk is etter målgang, men det var likevel ingen sure miner å finne noe sted denne fine vårdagen ved Jessheim stadion.

Resultatene har vi lagt ut tidligere.
Nå kommer også bildene (foto: Olav Engen)
ALLE RESULTATENE

se også:

SAMLESIDEN FOR KARUSELLENE PÅ ROMERIKE

UKI-karusellen - "Karusellenes mor" 40 år

UKI-karusellens hjemmeside (Ullensaker/Kisa IL)

UKI-karusellen på kondis.no terminliste
Bildet til venstre: Ullensakers hyggelige ordfører, Harald Espelund, var tilstede på Jessheim stadion. Han er en av deltagerne i den nye GÅ-karusellen

4 arrangementer, 23% vekst
UKI-karusellen er egentlig fire arrangementer; Rema barnekarusell, UNG-karusellen, Spenst GÅ-karusellen og selve den klassiske UKI-karusellen.
Totalt fullførte 455 deltagere i år mot 371 i fjor. Selv med en liten nedgang i den klassiske karusellen ble det dermed en deltagerøkning på hele 23%.

Imponerende barnekarusell
119 barn i alderen 0-9 år bidro til en flott opptakt i solskinnet på Jessheim stadion. Distansen var 200 meter og det var voldsom innsats hele veien for de fleste. Her har arrangøren med Bente Holter i spissen funnet et fint konsept - og kanskje er dette veien å gå for å rekuttere framtidige karuselldeltagere.
Etteranmeldingen var voldsom, og arrangøren beklaget sterkt at de gikk tom for is lenge før alle var i mål. Uansett var det en opptakt til UKI-karusellen som gjorde også oss gamlingene glade.

UNG-karusell med 52 deltagere
Også UNG-karusellen for de mellom 10 og 15 år hadde en kraftig deltagerøkning fra i fjor. I motsetning til i barneløpet var det tidtaking i disse klassene selv om distansen var de samme 200 meterne. Og her var det definitivt høy fart fra start til mål.

Raskest av gutta var Fredrik Fuglerud fra Eidsvoll som vant 15-16års-klassen på 25.7 sekunder, tre tideler foran vinneren av 13-14år, Jonathan Joo fra Ullensaker.
I yngste gutteklasse 10-12år gikk også seieren til Eidsvoll ved Marius Nyeggen på 31.2 sekunder.

Blant jentene var det Ullensakerseier i alle tre klassene ved Munda Mkanda i 10-12år på 31.5, Linn helen Bakke i 13-14år på 28.4 og Siri Juvik i 15-16år på 35.2.
Sindre, nok en gang
Det minner litt om hakk i plata, og det går neppe over med det første, men vi fortsetter å la oss imponerende av 15 år gamle (16 om en måned) Sindre Buraas fra Hurdal. På Jessheim satte han alle konkurrentene til veggs etter et løp der han en stund løp og tittet på konkurrentene før han satte opp vinnerfarten.
En annen unggutt, 18 år gamle Gullbrand Julius Aas fra Bjerke var nest raskest av gutta med Ullensakers Tommy Torgersen som beste veteran på en tredje plass totalt. En tidligere UKI-vinner, Carl Jørgen Owre fra arrangørklubben fulgte deretter som vinner av klasse 20-24 år.

Ole Johan vant prestisjekampen
Ole Johan Garli og friidrettsgruppas nye leder Erik Gustavson var de to raskeste i 45-49 år, og vant dermed det interne Ull/Kisa-oppgjøret mot vinneren av 40-44 - Trygve Stanger. Så i dette feltet var de gamle fortsatt eldst - og raskest. Også i 50-54 ble det seier til arrangørklubben ved Dag Amundsen.

To Nesbuer til topps
Harald Ødegård løper mer baneløp og korte løp enn konkurrentene, og hinderverdensmesteren (og nybakt norgesmester terreng kort løype) hadde ingen problemer med å holde unna for Bjørn Lauglo i 55-59 årsklassen. Det er ikke ofte Bjørn lar seg slå av lokale løpere.
Ellers var det en annen Nesbu som vant 60-årsklassen. Arne Moen har slitt med ryggen i mange år og har nærmest gitt seg med løpinga. Men, UKI må han ha med seg, og formen holder han svært godt ved like gjennom sykling og skigåing. Det holdt såvidt til seier foran Håkon Stefferud - og det var Arne selvsagt fornøyd med.

De vanlige vinnerne
Vemund Wemundstad er i kanonform i år, og ikke bare vant han UKI denne lørdagen, men han gjentok bedriften i Sentrumsløpet dagen etter. Det holdt riktignok bare såvidt på Jessheim, siden aurskogingen Odd-Tore Bjerkrheim kom sterkt på slutten og endte bare sekundet bak.
At Odd Langaard og Harald Aanerud vant 70-74 og 75-79 er jo også programmessig.
Superveteraner
Det stopper ikke med 75-79-årsklassen på UKI-karusellen. På bildet ser vi Sigurd Kårstad fra Fenstad til høyre, som vant klasse 80-84 år og i bakgrunnen har vi vinneren av menn 85 år og eldre (3 deltagere i klassen !!) Hans Nordengen fra Hurdal. Imponerende hvordan disse gutta holder ut...

Marianne raskest av jentene
Arrangørklubbens Marianne Opsahl er i bedre form enn noen gang, og var overrasket selv over hvor lett hun vant dette første løpet i UKI-karusellen. Hun løp i et samlet startfelt med damer under 50 år, og tok teten med det samme. Da jeg en gang underveis snudde meg så jeg ingen bak meg, så jeg kunne faktisk ta det litt med ro på slutten, sa Marianne etter løpet. Da hadde hun likevel distansert Anne Lillegård med 10 sekunder og Heidi Brendengen med 13 sekunder. Vi bør vel også tillegge at Marianne perset med 2 minutter på 10 km i Sentrumsløpet dagen etter UKI.

Arrangører og vinnere
Vinnerne av de fleste dameveteranklassene så vi i ulike arrangørfunksjoner løpsdagen, bl.a. passet Ann-Toril Garli (45-49) vaffelpressa, Trine B. Mangerud (50-54) så vi ved påmeldingsskranken og Bente Holter (40-44) var sjef for barneløpet. Bente løp i et oppsamlingsheat og fikk dagens 5.beste tid av jentene, slått med bare 3 sekunder av vinneren i 35-39 år Siri Fjellberg Larsen.

Vi må til klassen under 21 år (vunnet av Karen Viktoria Aas fra Bjerke) eller 55-59 år (Bjørg Moen) før vi finner en damevinner som ikke representerer Ullensaker/Kisa. Det samme gjelder de to eldste damevinnerne, Turid Nettli fra Lambertseter i klasse 60-64 år, og Ingrid Nyborg i 75-59 år.
BILDER FRA JESSHEIM 24.APRIL:
Det er greit å ha "ei hand å holde i" for de yngste deltagerne i barnekarusellen...
5-7 årsfeltet på full fart mot mål
Nam nam, velfortjent is på denne karen etter fullførte 200 meter
Trengsel i målslusa. Selv om det ikke er tidtaging i barnekarusellen er det stas å komme fortest mulig fram - for de fleste.
Lange steg på Martin Syvertsen som vinner klasse gutter 10-12 år
Starten i jenter 13-14 år har akkurat gått. Kortvokste, men fotrappe, Bettina Nilssen (404) lå i tet de førte 195 meterne før hun ble passert av Linn Helen Bakke (409)som kom voldsomt på slutten etter en heller beskjeden start sist i feltet.
Vi ser også 402 Frida K.Forberg, 22 Silje N.Disserud, 428 Heidi S.Holdal, 15 Cecilie Bjerkli, 18 Ida Berg-Hansen og 2 Camilla Bjerkli.
Gå-karusellen var et nytt innslag i årets UKI-arrangement. Staver eller ikke staver, det var opp til deltagerne selv. her ser vi noen uten staver....
...og her ser vi noen MED staver.
"Ut på tur - aldri sur"
Kari Zimmer (129) finner vi ofte bak kameraet som fotograf for kondis.no. Her er hun derimot på vei til starten sammen med Ellen Wold (102). Jentene representerer Oslofjord Triathlon.
Her har vi fanget inn startfeltet for jenter 15-49 år.
Her ser vi bl.a. 85 Anne Lillegård, 82 Maren Fald Gården, 89 Heidi Brendengen, 94 Ragnhild Knai, 421 Inger-Lise Fuglerud, 92 Line Mathiesen, 88 Hanne Murud, 79 Ingrid Johansen, 80 Karen Viktoria Aas og 76 Caroline Aas
Her har starten nettopp gått for jenter 50 år+
Vi ser bl.a. 141 Inger Berntzen, 147 Turid Nettli, 125 Aase Bekkevar, 132 Solveig Hansen 148 Wenche Haga, 153 Ingrid Nyborg og 133 Toril Skoglund
Gutter 15-39 år klare til start. Vi ser bl.a. 165 Gullbrand Julius Aas, 180 Audun Ødegård, 162 Erik Løkken Walter, 170 Carl Jørgen Owre, 429 Tommy Torgersen, 160 Andreas Løland, 166 Sindre Buraas og 188 Jan-Thorleif Johnsen
Litt bak de beste i 15-39 årsfeltet kommer 439 Bjørn Myran, 190 Per Erik Mauseth, 187 Geir Holmsen, 417 Steinar Kilde og 427 Torbjørn Næss
Herrer 40-49 år er i gang, vi ser bl.a. 206 Trygve Stanger, 205 Rune Stuve, 213 Erik Gustavson, 219 Ole Johan Garli og 215 Geir Håkon Bjørnstad
Her kommer Harald Ødegård i tet (som han er vant med på slikt underlag) for H55-59 feltet rett før målgang, mens vi ser Bjørn Lauglo på 2.plass.
Dagens totalvinnere på 1,5 km: Marianne Opsahl og Sindre Buraas
Og når løpet er slutt skal resultatlistene studeres....