480 høydemeter må forseres på 4,3 km
Åneskøl Opp heter det i Feiring på grensen mot Toten. Årneskollen opp blir det på mer vanlig Romerikemål. Årneskollen kan uansett hva vi kaller den, by på fantastisk utsikt - og før du kommer så langt kan du få en fantastisk fin tur.

Åneskøl opp starter nede på Årneslandet ved Feiringklinikken. Her ved Mjøsas bredd befinner du deg 122 meter over havet. Som du ser av profilen går det så jevnt oppover hele tiden - først 300 meter på veg - deretter 4 km på skogssti helt til toppen, 602 meter over havet.

Tilbud for alle
Det er konkurranseklasser med full klasseinndeling som starter kl 14:00.
Gang- trim- og stavgangklassen starter kl 13:00.
Hjemmeside

INNBYDELSEN

Påmeldingadresse: arnesax@online.no eller tlf 47 31 28 06

Feiring IL er altså først ute med et realt motbakkeløp på Romerike, og med 480 høydemeter som må forseres må du utenfor Østlandsregionen for å finne et motbakkeløp med større høydeforskjell. Så for alle skiløpere, o-løpere og vegløpere som vil være med på de tøffeste utfordringene er det bare å merke av 6.juli i kalenderen.

Ser vi på de nesthøyeste utfordringene på Østlandet finner vi:
Dokkaløypa Opp, Modum (445m), Varingskollen Opp (340m) Tryvann Opp (303m), Grefsenkollen Opp (270m) og Opp Kantebakk, Bærum (233m). På Romerike har vi fra før bare Vinterkarusellens motbakkeløp på Løvenstad med 125 høydemeter.

Skiløperne sterkest?
Hvem er så sterkest i en slik løype? Er det skiløperne, o-løperne eller veg-/baneløperne? Vi tror det skal gode vegløpere til for å matche de gode lokale skiløperne som gjerne stiller opp på slike motbakkeløp. O-løperne ser vi mindre til i slike løp, men dette ligger slik til i terminlista at det er håp om også å få med mange o-løpere.

Jeg utfordrer alle o-veteranene i Eidsvoll O-lag 50 år +.
Påmeldingen min sendes i dag - vi ses på toppen om 34 dager.

Finn deg et "offer" du også... i en annen idrett og/eller samme aldersklasse, meld deg på selv og dem ta utfordringen.