Arrangørklubben Sturla tok trippelseier i dameklassen i den sjette utgaven av Landfallhytta Opp. Synøve Brox (ingressbildet) vant på tiden 20.53 foran ungjentene Solveig Hernandez Vråle , 21.07 (14-15 år) og Marta Hartz Melling , 21.16 (12-13 år).

Herreklassen ble vunnet av Øystein Mørk, SK Kraft, på 16.18 foran Ulf Holmen 16.25 og Ole-Vidar Eriksrud, Konnerud 17.12.

Undertegnede deltok for tredje gang i dette flotte motbakkeløpet på 3,4 km med 335 m stigning. Løypen går opp lysløypen fra Torleif Haug-statuen (ovenfor Buskerud Sentralsykehus) til Landfallhytta.

Jeg kan ikke få fullrost denne varierte og løpervennlige traseen nok, men 235 løpere i fellesstart inn på en smal lysløypetrase ble i meste laget for meg. Løpsopplevelsen ble litt ødelagt av at det ble for trangt den første kilometeren med unødig knuffing og "sikksakk-løping".

Jeg gratulerte arrangøren med et praktfullt arrangement og ny deltakarerrekord. Tror nok de fleste blir enda mer fornøyd neste år med puljestart. Dette løpet har et stort potensiale i et voksende marked for motbakkeløping.

Landfallhytta Opp-løypetraseen har en profil og et løpsunderlag som representerer et snitt av de siste 10 års EM- og VM-løyper i motbakkeløp hvor gjennomsnittlig stigning er mellom 8 og 12 %. Hadde denne løypen vært 7 km lenger, så kunne den vært arena for EM og VM i motbakkeløp.

Landfallhytta Opp løypen er en praktfull trenings- og testløp-løype for alle som har ambisjoner om å delta i EM og VM i motbakkeløp enten de er junior, senior eller veteran. Til info er det ingen kvalifisering eller krav til deltakelse i EM og VM i motbakkeløp for veteraner. Alle som er fylt 35 år på løpsdagen kan delta ! Neste år går VM for veteraner i Telfes i Østerrike 6. september.

For mer info om løpet se løpets hjemmeside  http://www.landfallhyttaopp.no

Fullstendig resultatliste: http://www.landfallhyttaopp.no/Filer/resultat%20v3.pdf

Alfred de Haas
Øystein Mørk, SK Kraft. Foto: Arrangør ved Alfred de Haas
Alfred de Haas
Synøve Brox, Sturla. Foto: Arrangør ved Alfred de Haas