Det første av de to forsøksheatene på 800 m ble vunnet av Håkon Mushom på 1.52,58. Videre til finalen gikk også Emil Oustad, fjorårets norgesmester Thomas Roth og Terje Snarby. Gårsdagens NM-vinner på 400 m, Andreas Roth måtte bryte etter en drøy runde på grunn av en skade etter å ha kommet ut av balanse i feltet.

Heat 2 gikk adskillig roligere og ble vunnet av Eidind Jenssen på 1.57,34 tett fulgt av VM-farer Henrik Ingebrigtsen. Elias Ottosen og Roald Frøskeland gikk også videre til søndagens finale på 800 m.

216   Torbjørn Fossum Heldal   Herkules Friidrett   DNF

Heat 1 på 800 m etter en runde. Terje Snarby (227) drar foran Torje Klevmo (212). I feltet ligger også tre Ull-Kisa-løpere, hvorav 2 x Roth pluss Håvard Hildeskor (233). (Alle foto: Bjørn Johannessen)

Rett etter passering 400 m er det litt uroligheter og knuffing i feltet. Gårsdagens norgesmester på 400 m, Andreas Roth (236) kommer ut av ballanse og får sannsynligvis et lite "feilskjær" som fører til en skade. Noen meter etter bryter han løpet, og håpet om 2 stk. Roth på pallen i finalen ryker.

Heat 1 blir vunnet av Håkon Mushom (237). Videre til finalen går også Emil Oustad (218), Thomas Roth (235) og Terje Snarby (227).

Litt depping i Ull-Kisa/Roth-leiren. Forsøksheatet endte dessverre med DNF og ispose på kneet for Andreas Roth. Han får heller trøste seg med gårsdagens NM-gull på 400 m.

Heat 2 på 800 m er i gang. 1500 m-spesialist og VM-finalist Henrik Ingebrigtsen (221) legger seg bakerst ut fra start.

Heat 2 etter en runde. Heatvinner Eivind Jenssen (225) drar foran Henrik Ingebrigtsen (221). Elias Ottosen (234) følger tett etter. 211 er Abdirahman Mohamed Guleed.

Målgang på heat 2 på 800 m. Eivind Jenssen (225) vinner foran Henrik Ingebrigtsen (221) og Elias Ottosen (234). Fjerdemann videre til finalen er Roald Frøskeland (224).