Det ble et lureløp fra start - og den som viste seg å være aller lurest var Grimstad-gutten Stian Flo, som nå løper for Tjalve.

Da startskuddet gikk var det ingen som ville gå opp i tet. Hele feltet ble dermed løpende i samlet flokk, og første runde gikk på ca. minuttet. Jamae Adan Noor, Lillehammer, prøvde seg i nest siste sving og gikk opp i tet. Men det ble med forsøket. Og dermed var det duket for spurtoppgjør på langsiden. Den hvasseste spurtet var Stian Flo som løp jublende over målstreken på 1.53.67. En tid som er godt over tre sekunder bak hans pers på distansen, men med dagens lureløp var det plasseringene som var viktigst.

På de påfølgende plassene fulgte Morten Velde, Haugesund og Per Lunke, BUL med henholdsvis 1.54.12 og 1.54.18.

Stian Flo har to JrNM-gull fra før, men dagens gull var hans første som senior. I fjor ble det bronse på samme distanse i NM.

En rolig start
Starten+har+g%E5tt+p%E5+800+m.+Fra+venstre%3A+Per+Lunke%2C+Torje+Klevmo%2C+Morten+Velde%2C+Stian+Flo%2C+Eivind+Jenssen+og+Joachim+Br%F8ndbo.+%28Foto%3A+Bj%F8rn+Johannessen%29
Starten har gått på 800 m. Fra venstre: Per Lunke, Torje Klevmo, Morten Velde, Stian Flo, Eivind Jenssen og Joachim Brøndbo. (Foto: Bjørn Johannessen)
Samlet felt
Passering+f%F8rste+runde+-+og+hele+feltet+er+fremdeles+samlet.+%28Foto%3A+Bj%F8rn+Johannessen%29
Passering første runde - og hele feltet er fremdeles samlet. (Foto: Bjørn Johannessen)
Fornøyd vinner
Seieren+til+Stian+Flo+er+et+faktum.+%28Foto%3A+Bj%F8rn+Johannessen%29
Seieren til Stian Flo er et faktum. (Foto: Bjørn Johannessen)
Noor Jamae Adan jublet ikke for fjerdeplassen
%28Foto%3A+Stig+Vangsnes%29
(Foto: Stig Vangsnes)
Morten Velde hadde håpet på gull i dag
Morten Velde måtte søke trøst hos gullvinner på 800m Stian Flo etter løpet. Jørgen Hasle Johansen virket brukbart fornøyd med 6. plass