Favorittene greit gjennom forsøket

Karoline Finne og Frida Thorsås vant hvert sitt heat i forsøkene på 800m, et forsøk som bar preg av at flere av løperne enten hadde 1500m eller 3000m i beina. Heldigvis hadde arrangørene da latt fire fra hvert heat gå videre direkte slik at ingen gikk videre på tid, noe som ville føre til en høyere fart og mer belastning på allerede slitne bein.

Dessverre er jo hovedårsaken til dette, dagsprogrammet som tvinger løperne til å droppe løp eller holde et tempo som "akkurat" gir finaleplass. Trist da det går utover de nest beste som kunne håpet på høy fart i mesterskapet for å få en best mulig tid i et godt felt. Det største savnet i dag var utvilsomt Ingeborg Løvnes som ble tvunget til å prioritere 1500m. Kanskje får vi se henne på hinder søndag i stedet ?

Det som overrasket oss mest før start var seedingen av løperne i de to heatene. Kanskje befant alle tre medaljørene seg i det andre heatet som attpåtil var på 8 løpere mot første heatets sju løpere.

Veronica Undseth fra Herkules var spent på om det skulle holde til finaleplass, men kunne konstatere at hun var svært heldig med trekningen. Kun 7 løpere og ingen av de tre antatt beste i heatet.

Johanna Gateman fra Tyrving forsøkte å holde farten oppe.

Julie Falkanger (55), Veronica Undseth (536) og Camilla Pettersen (207) kunne kontrollere inn til finalplass fra Karoline Finne.

Johanna Gateman fra Tyrving fikk den sure femteplassen i forsøksheatet.

Karoline Finne var meget godt fornøyd med eget løp i dag. Målet for søndagens finale er ny personlig rekord. Så fikk plasseringen bli den det ble.