Ensom svale fra nord
Tekst og foto: Rune Helle
SANDNES: Bent Kamsvåg Olsen var eneste Finnmark-utøver på helgens junior NM i friidrett. Alta-gutten ble utslått i forsøket både på 800 (1.56,35) og 400 meter (51.18).
-Jeg har ventet på at ting skulle løsne denne sommeren, uten resultat. Jeg har langt mer inne enn dette, sier Bent som hadde håpet på minst en finalplass i helgen.
Både på 800 og 40 meter var det litt over sekunder som skilte Bent fra en finaleplass.
Den lokale friidretten blomster ikke akkurat for tiden. Bent er den eneste som tilhører norgestoppen som konkurrerer i en klubb fra Finnmark. Det var to utøvere fra Øst-Finnmark som var kvalifisert for helgens mesterskap, men begge konkurrerer for klubber sørpå.
Ingvild Tvare (18) ble nummer fire og fem på junior NM i tresteg og lengde. I helgen hoppet hun bare lengde der det ble en 13 plass. Henning Dahl Holti som er vår klart beste stavhopper for tiden var skadet. De to er fra Vadsø-taktene.
På 800 meter ble Bent nummer seks i sitt heat på 1,56,80. Årsbeste er 1.55,10, og pers 1,53,27.
-Mesterskap er mesterskap. Det er sjelden fart på den første runden. Så blir det veldig tett og tøft under løpets siste del, sier Bent som kom blødende i mål. Han ble tråkket på i spurten av en konkurrent.
-På en maks dag kunne dette blitt en NM-finale (4 beste i hvert heat, åtte totalt til finalen). Jeg ble skubbet litt på oppløpet, og jeg mistet både fart og rytme. Verst var nok likevel piggskoen som traff med i foten. Slik er friidretten. Dette var ikke forsettelig, understreker han.

Venter på forløsningen
Bent ble også nummer på 400 meter med 51.18. Her har han 50,15 som per, og 49,71 som pers.
-Selv mener jeg å ha langt mer inne enn det jeg har fått ut så langt i sesongen. Nå går året mot slutten, men jeg håper det skal være en mulighet til å konkurrere litt mer før jeg legger bort piggskoene, sier Bent ikke helt har oversikt over konkurranseprogrammet videre.
På NM blir det skjeden de store tidene.
-Det er mange løp på få dager. Nesten alle løper flere distanser, og det må spares på kreftene. Slikt fører nesten uten unntak til mye luseløping de første rundene på mellomdistansene, avslutter han.