Arrangementet i Sahara blir fulgt av tv-kanalen Telemadrid og annen presse. STV sender også i år et filmteam og en forfatter.

I den siste måneden er det flere som har meldt større og mindre skader. Jeg håper alle blir i stand til å gjennomføre. Vi har jo sterke løpere, samt bredden av kondisjonsløpere og mosjonister med oss. De yngste damene har liten erfaring fra lengre løp. Jeg utfordrer begge til å gjennomføre en halvmaraton, selv om Marthe har hatt noe problem med kneet i januar. Selv er jeg spent på om ikke Vera Nystad havner på pallen. Slik jeg ser det er det svært mulig. Siden vi ikke vet hvem som kommer fra andre land, blir dette spennende.
 
Til militærlandsbyen Tindouf i Algerie flys deltakere inn fra Madrid og Roma. I de senere år har deltakere kommet fra England, Irland, Sveits, Østerrike, Tyskland, Canada, USA, Sverige og Norge, i godt selskap med om lag 100 spanjoler og 100 Italienere. Sammen med deltakere fra vertslandet blir dette en spesiell opplevelse for oss nordboere.
  
Av andre evnementer kan vi neve et heftig barneløp, og ikke minst feiringen av Staten Vest-Sahara som ble proklamert 27. februar 1975. De feirer med et fargerikt festlig opptog, der befolkingen er representert i sin bredde, med forskjellige tradisjoner og kledninger, der barn og voksne er kledd etter sosiale aktiviteter; arbeide, skole, sport, dans og annet
Løpet starter ved flyktningleiren El Ayoun og halvveis når løperne leiren Auserd og målportalen er plassert i flyktningleiren Smara. Disse navnene er tatt etter de store byene inne i det okkuperte Vest-Sahara, der også befolkningene i de enkelte leirene opprinnelig kommer fra. Altså har de rømt fra en grønn kyststripe sør for Marocco til sand og ørken lengre inn i Sahara. Okkupanten Marocco har sørget for en stor sandmur med tett minelegging som skiller det resursrike delen av Vest-Sahara med ørkenen.
 
SaharaMarathon Project 2007 viderefører sportsenter for barn og ungdom som vi har bygd opp, med årets prosjekt, å bygge en sportskole.


Svenske deltakere:
Robert Alnebring, Uppsala
Bengt Assarsson, forfatter, Stockholm
SVT- team, to filmare

Norske deltakere:
Tonje Flatmark Sødal, 27 år, Oslo
Marte Steffensen, 25 år, Oslo
Bernt Arne Tvedt, 29 år, Bergen
Pål Bakken, 43 år, Trondheim / Lisboa
Anders Forsmo, 44 år, Trondheim / Tønsberg
Trond Jensen, 48 år, Bergen
Oddvar Røsten, 50 år, Trondheim / Oslo
Ola Undheim, 61 år, Jæren
Helge Nystad, 61 år, supporter, Søgne
Vera Vigunanthe Nystad, 62 år, Søgne
Sigurd Erga , 65 år, Jæren
Magne Christiansen, 67 år, Fredrikstad

Link til heftige bilder ligger her

Hjemmesiden ligger her

Rapport med resultater og bilder fra årets løp kommer i løpet av uken.