Trønder-Øst-løpet, som går i Hommelvik øst for Trondheim er kjent for sin lettløpte, kontrollmålte 5-kilometerstrase der man kan velge å løpe enten 5 eller 10 kilometer, og når det arrangeres tett inntil St. Olavsloppet hvert år samler løpet ett stort felt av langdistanseløpere på høyt nivå fra hele Trøndelag.

Joakim Sødal har kommet som en vind denne sesongen, med sølv fra NM terrengløp tidligere i år og gode resultater i mange terreng- og motbakkeløp, blant annet i Trollheimsløpet forrige helg. I dag regelrett knuste han aldersrekorden på 5 kilometer gateløp for klasse 15 år. Gustav Iden hadde den gamle rekorden, satt i fjor, som lød på 16:10. Sødal kom inn på 15:37 - over ett halvt minutt forbedring av rekorden. Tiden ville også holdt til en tredjeplass på alle tiders-statistikken for 5000 meter baneløp, og medregnet de seniorene som slo ham i dagens løp vil han ende opp rundt en foreløpig 12. plass på årsstatistikken for 5 kilometer for senior.

Bestetiden var ved Ola Sakshaug fra Selsbakk, på 15:16, med Lars Hagen (Rindals-Troll) og Anders Myrland (Skogn) mellom seg og Sødal på 5-kilometersdistansen på henholdsvis 15:27 og 15:36. Runa Bostad (Strindheim) vant dameklassen på 16:50. På 10 kilometer var det Bernhard Rønning fra Skogn som var best med 32:58, mens Thomas Holm (Rindals-Troll) fulgte på 33:10. Mari Guin var beste dame på 10 kilometer på 38:35. Det var ellers store kontigenter fra de tre store norske klubbene i St. Olavsloppet, Skogn, Namdal og Rindals-Troll, samt Strindheim, som bare har damelag med i årets Lopp, men som stiller med en mannsterk tropp på kommende helgs Veidekkelekene på Lillehammer.

Komplett resultatliste finnes her.

Noen bilder fra løpet. Mange flere bilder finnes her.
Alle foto: Helge Langen

Joakim Sødal
Joakim Sødal midtveis i løpet. Her følges han av en annen 15-åring som også satte en sterk tid, Tore Dybdahl (nr 400) kom inn rundt 16:16. Hallgeir Aspli (nr 446) kom inn rundt 16:05.

Ola Sakshaug
Ola Sakshaug på vei mot mål

Lars Hagen
Lars Hagen drar feltet tidlig i løpet. Her fulgt av Ola Sakshaug, Anders Myrland og Håvard Fjærli

Mari Guin
Mari Guin, beste dame på 10 kilometer

Runa Bostad
Runa Bostad, beste dame på 5 kilometer

Bernhard Rønning
Bernhard Rønning er godt i rute før St. Olavsloppet med en tid rundt 33 minutter på 10 kilometer